Facebook, gizlilik politikasında yaptığı en son değişikliklerin oylanması için kullanıcılarına bir hafta süre tanıdı. Kullanıcıların görüşlerini belirtebileceği oylama 10 Aralık’a kadar sürecek.

Öne sürülen politikanın değiştirilmesi için, 300 milyon oy gerekiyor.

DEĞİŞİKLİK, VERİ KULLANIMI POLİTİKASI VE KULLANICI HAKLARINI DA İÇERİYOR

Facebook’un yapmak istediği yeni değişiklik, Veri Kullanımı Politikası ve Kullanıcı Hakları ve Sorumlulukları Beyanı ile ilgili.

Facebook kullanıcıların kendilerine mesaj gönderenleri kontrol etme seçeneklerini değiştirmek istiyor. Ayrıca, Veri Kullanımı Politikası’nda yapılacak değişiklikle Instagram gibi uygulamalarla Facebook’un bilgi paylaşmasını mümkün kılmak isteniyor.

DEĞİŞİKLİK TEPKİ TOPLADI

Birçok kullanıcı ve sivil örgüt tarafından geçtiğimiz ay tepki gören yeni politika değişiklikleri, ABD’deki Electronic Frontier Foundation ve Center for Digital Democracy gibi internet özgürlüğü ve kullanıcı haklarını savunan örgütler tarafından reddedildi. Facebook’a bir mektup gönderen iki örgüt, "Önerilen değişikliğin gizlilik konusundaki endişeleri artırdığını, yasalara aykırı gelebileceğini ve Facebook’un site yönetimi hakkında geçmişte sunduğu şartları ihlal edebileceğini" belirtti ve geri çekilmesi istendi.

Facebook’a yapılan uyarıda, değişikliğin ABD’nin düzenleyici kurumu Federal Ticaret Komisyonu (FTC) ile olan anlaşmayı da ihlal edebileceği ifade edildi. Facebook ise üçüncü partilerle bilgi paylaşımı olması halinde, kullanıcılardan izin alınacağını ve bu konuda bilgilendirileceklerini ifade etti. (ntvmsnbc)