Uzun süredir gündemdeki yerini koruyan 21 Aralık'ta kıyametin kopacağı yönündeki tartışmalar, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi'nin (CERN) yaptığı açıklama ile farklı bir boyut kazandı.

CERN, yaptığı açıklamada, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi kapsamlı araştırmasını 17- 21 Aralık tarihi arasında yapacağını açıkladı ve yetkilileri uyardı. Bu ise uzun süredir gündemde olan 21 Aralık'ta kıyamet kopacağı yönündeki tartışmaları ateşlendirdi.

Maya Takvimi efsanesine göre 21 Aralık dünyanın son günü. CERN de  ünlü 'çarpışma deneyi'ni aynı gün yapacağını açıklayınca, konuya dair tedirginlik de oluştu.

KOMPLO TEORİSYENLERİ: DENEYDE AKSAKLIK KIYAMETİ GETİRECEK

Komplo teorisyenleri arasında büyük bir tartışma yaratan bu araştırmada, CERN’de bilim adamları Büyük Hadron Çarpıştırıcısı ile tanrı parçacığı olarak da bilinen Higgs maddesinin çok daha üzerinde bir voltaj değeriyle deneye sokacak.

Büyük Hadron Çarpıştırıcısı, bu uzun ve yoğun sürecin ardından 2014’e kadar kullanım dışı kalacak. Komplo teorisyenleri, CERN deneyinde bir aksaklık çıkması durumunda kıyametin geleceğini öne sürerek yetkilileri uyardı.