Bursa’daki otomotiv fabrikalarında başladıktan kısa süre sonra Kocaeli’deki Ford Otosan Gölcük ve Yeniköy Fabrikası’nda da başlayan direnişte, fabrika genel müdürüyle görüşen işçiler önerilen teklifi kabul etmeyerek direnişe devam kararı aldı.

İMC'de yer alan habere göre, Bursa’daki otomotiv fabrikalarında başladıktan kısa süre sonra Kocaeli’deki Ford Otosan Gölcük ve Yeniköy Fabrikası’nda da başlayan direnişte, fabrika genel müdürüyle görüşen işçiler önerilen teklifi kabul etmeyerek eyleme devam kararı aldı.

Ford Otosan yönetimi, fabrikalarında direnişe rağmen aksamalı da olsa üretimin sürdüğünü, yaklaşık 300 işçinin ise iş bırakma eylemini sürdürdüğünü belirtti.

‘BİZİ KESİNLİKLE YILDIRAMAZLAR’

Fabrika önünde kurdukları çadırlarda kalan işçiler eylemlerinde kararlı olduklarını söylerken, işçilerden İsmail Demirbaş elinde megafonla arkadaşlarına hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bu saatten sonra bizi kesinlikle yıldıramazlar. Ok yaydan çıktı, haklarımızı alana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Bizim fabrikayla bir sorunumuz yok. Fabrikamızı seviyoruz, işimizi seviyoruz. Biz buradan ekmek kazanmak istiyoruz. Ekmek kazanırken onurumuzla ekmek kazanmak istiyoruz.

“Hala bizi tanımıyorlar. Geliyorlar, sanki önceden böyle yürüyormuş gibi Türk Metal ile görüşmüyorlarmış gibi. Türk Metal ile masa başında kapalı kapılar arkasında bu işi halletmiyorlarmış gibi hala bizimle görüşmüyorlar. Şu anda bizim, bin kişinin vekalet verdiği avukatımız var. Bundan sonra isterlerse onla görüşebilirler.”

İŞÇİLER TEKLİFİ KABUL ETMEDİ

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Bursa’da anlaşmaya varılan Tofaş ve Renault fabrikalarında ne verildiyse Ford Otosan’ın da aynısını vermeyi taahhüt ettiğini iddia etti. Yenigün, işçilerin bu teklifi kabul etmeyerek eyleme devam kararı aldıklarını öne sürdü.

TALEPLER

* Saat başı 3 TL zam, bin 500 lira Kurban Bayramı yardımı,
* 500 lira Ramazan Bayramı yardımı,
* Eylemler nedeniyle kimsenin işten atılmayacağının yazılı olarak garantisi,
* eylemler nedeniyle hiçbir hukuki işlem başlatılmayacağı garantisi,
* 25 Nisan 2015’den bu yana işten atılan işçilerin geri alınması.