Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinde bugün sabah saatlerinde Nizamettin Demirdöven İlkokulu'nun bahçesinde bulunan Atatürk heykeline, boya ile hakaret içerikli yazılar yazılarak saldırı düzenlenmişti.

Tekirdağ'da akşam saatlerinde iki okulun daha bahçesinde bulunan Atatürk heykellerine saldırı daha düzenlendi!

"PLANLI BİR ŞEKİLDE SALDIRIYORLAR"

Saldırı haberinin alınmasının ardından bölgeye giden CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Aygun, Opet Anadolu Lisesi'nin önünde yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

Bugün Marmara Ereğlisi’ndeki Nizamettin Demirdöven İlköğretim Okulu’ndan sonra yine Marmara Ereğlisi’ndeki Yeniçiftlik Belediye Ortaokulu ve Opet Anadolu Lisesi’nde Atatürk’e karşı saldırıyla karşı karşıyayız.

Bir an evvel bu işi yapanların yakalanması ve savcı önüne çıkartılmasını bekliyoruz. Bu meczuplar dün akşamdan itibaren planlı programlı bir şekilde bu işi organize etmişler.

Bu sakin ilçede böyle bir olayla karşılaşmak bizleri üzmüştür. Yetkili makamlardan bu işi yapanların adalet önüne çıkarılmasını bekliyoruz ve biz de bu işin takipçisiyiz.

Atatürk heykellerine örgütlü bir saldırı ile karşı karşıya olunduğunu ifade eden CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, sosyal medya hesabından ise şu açıklamayı yaptı:

"1)Marmara Ereğlisi'ndeki Yeniçiftlik Nizamettin Demirdöven İlköğretim Okulu'nun yanı sıra Yeniçiftlik Belediye Ortaokulu ve Opera Anadolu Lisesinde de Atatürk büstüne saldırılar olduğu ortaya çıktı. Anlaşılan o ki örgütlü bir saldırı ile karşı karşıyayız.

2)Atatürk büstlerine saldıranlar kadar onlara cesaret verenler de suçludur. Anlaşılan sadece Atatürk değil, Atatürk'ün ülkemize getirdiği bağımsızlık da birilerini rahatsız ediyor! Takipçisiyiz. Suçlular bulunana kadar bu olayın peşini bırakmayacağız.