80 yaşındaki Larie McKeever ABD’nin Şikago şehrinde yaşıyor. Her gün turuncu güvenlik yeleğini giyiyor ve bir çift çöp torbası alarak yaklaşık 5 kilometrelik bir yol yürüyor.

Tüm bu yürüyüş boyunca güzergâhındaki çöpleri toplayarak yaşadığı yeri güzelleştirmeye çalışan yaşlı kadın, “Dışarısı aydınlık olduğu sürece evin dışında kalmaya çalışıyorum. Ama kapıyı açıp yağmuru görürsem yürüyemiyorum, çünkü yürüyüşüm sırasında tekrar yağmur başlarsa eve dönemeyeceğim” diye anlatıyor bu günlük faaliyetini.

Çevre gönüllüsü Larie, “Ben sadece daha temiz parklar ve sokaklar görmek istiyorum” diye belirtiyor.

Larie, çöp toplarken türlü şeyler buluyor. Şeker paketinden, sürücü belgesine ve kredi kartlarına kadar. Bulduğu şeyleri sınıflandırıp geri dönüşüm kutularına atmayı ihmale etmeyen Larie insanların attığı şeylere inanamadığını söylüyor.

MANEVİ YÖNÜ VAR

Larie, çevreye ve topluma faydalı bir iş yaparken bunun başka nelere yaradığını da sıralıyor:

Larie’de aort darlığı var ve bu günlük yürüyüşlerin kalbine çok iyi geldiğini belirtiyor.

Yürüyüşlerinin onun için manevi bir yönü de var. Çöp toplama yürüyüşleri ona babasından kalan bir miras. Bu gönüllü işi yaptıkça huzur duyduğunu, çocukken babasıyla yaptığı faaliyeti, şimdi torunun okul servisini beklerken yapmaktan büyük manevi haz aldığını anlatıyor.

(Kaynak: rotka.org)