Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün açıkladığı salgın tedbirleri ile çalışanlar dışında herkes yararlanabildi.

Bir süredir Covid- 19 kaynaklı ölümlerin yaşandığı enerji sektöründe birinci sokağa çıkma yasağı döneminde alınan önlemler yerel ve merkezi iktidar tarafından alınmıyor.

Her gün binlerce sayaç okuma personeli vaka olup olmadığını bilmediği konutları dolaşıyor.

Bu durum salgının yayılması açısından risk oluşturuyor.

'COVİD-19 İŞÇİ HASTALIĞI HALİNE GELMİŞTİR'

DİSK’e bağlı Elektrik, Gaz, Su, Baraj Çalışanları Sendikası (Enerji-Sen) İSKİ ve İGDAŞ işçilerine salgınla mücadele komiteleri örgütleme çağrısı yaptı.

Yapılan çağrıda, “Patronlar daha fazla kâr elde edecekler diye hiçbir tedbir alınmadan kölece çalıştırılıyoruz, Covıd-19 işçi sınıfı hastalığına dönüştü” diyen Enerji- Sen şu talepleri sıraladı:

Covid-19 hastalığının en hızlı yayıldığı ve en yaygın görüldüğü toplumsal kesimlerin başında işçi sınıfı gelmektedir.

İşçi mahallelerinde tamamen kırmızıya dönen salgın haritaları net olarak göstermektedir ki Covid-19 işçi hastalığı haline gelmiştir. Salgına yakalanan tüm işçiler için SGK’ye iş kazası olarak bildirilmelidir.

Tüm uzmanlar salgına karşı en etkili çözümün hijyen olduğunu belirtmektedir. Kamusal hizmet üretmek ile yükümlü olan kurumlarımız bu hassasiyet ile davranmalı kapama işlemleri durdurulmalıdır. İstanbul’a kapalı olan bütün su ve doğalgaz saatleri acilen açılmalıdır.

Kaynak: Artı Gerçek