Paylaştığı bir tweet nedeniyle Yargıtay kararıyla milletvekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu'na yönelik bu sabah erken saatlerde TBMM'de polis operasyonu yapıldı.

HDP Milletvekili Gergerlioğlu, sabah namazını kılmak için lavaboya gittiği sırada, sabah saat 06.30'a doğru gözaltına alındı.

Milletvekilliği düşürüldükten sonra TBMM’de Adalet Nöbetine başlayan Ömer Faruk Gergerlioğlu, saat 06:30 civarı gözaltına alındı. Gergerlioğlu, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada şöyle:

"Ankara Cumhuriyet Bassavcılığımızca Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreterliği tarafindan yapılan suç duyurusu ve eki belgeler ile yazılı ve görsel basından elde edilen diğer bilgi ve belgeler sonucunda, 17.03.2021 tarihinde hakkında verilen kesinleşmiş mahkeme kararının Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nun 60. birleşiminde okunması ile milletvekilliği düşen ancak TBMM binasından ayrılmayan ve ayrılmayacağını da yaptığı sosyal medya paylaşımları ile açıklayan eski Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında '17.03.2021 tarihinden itibaren gece gündüz aralıksız TBMM binasını terk etmemesi, düşmüş olmasına rağmen Mecliste milletvekili gibi hereket etmesi ile 17.03.2020 tarihinde Meclis Genel Kurulundan ayrılıp HDP partisi grup katına çıktığı sırada kendisi ile birlikte yürüyüşe geçen gruptan biji serok apo şeklinde sloganlar atılması' sebepleriyle Türk Ceza Kanunu'nun 262/1, 116/2-4 ve 3713 sayılı Kanunun 7/2. maddeleri kapsamında başlatılan soruşturmada, Cumhuriyet Başsavcılığımızca Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne verilen talimat ile şüpheli Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun ifadesinin alınması sağlanmış, ifadesi ikmal edildikten sora şahıs serbest bırakılmıştır."

Gergerlioğlu sabah namazını kılmadan önce abdest almak üzere lavaboya girdiği sırada 100’e yakın polis geldi.

Gergerlioğlu, lavabodan çıkarıldıktan sonra polislere, “namazımı kılayım, üzerimi değiştireyim öyle gidelim” demesine rağmen polis gözaltı işlemini başlattı.

Milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu ve Hüseyin Kaçmaz’ın da itirazlarına rağmen Gergerlioğlu, pijamaları ve terlikleri varken zorla götürüldü.

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINDAN YENİ SORUŞTURMA

Gergerlioğlu’nun gözaltına alınma nedeninin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan yeni bir soruşturma kapsamında olduğu belirtildi.

Soruşturmada, Gergerlioğlu’nun Meclisi terk etmediği, hala “milletvekili gibi davrandığı, sosyal medya üzerinden basın açıklamaları yaptığı, canlı yayınlar yaptığı, kamu binasında hakkı olmadan durması” suç sayıldı.

BAHÇELİ HEDEF ALMIŞTI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nu hedef almış, Gergerlioğlu'na "bölücü", "kirli şahıs" gibi hakaretlerde bulunan Bahçeli, Gergerlioğlu'nun TBMM'den çıkarılması için Meclis Başkanı'na çağrı yaptı. Bahçeli, "Aziz milletimize ne diyeceğiz, bu çarpık ve çirkin tabloyu nasıl izah edeceğiz?" demişti.

MHP MİLLETVEKİLİ YÖNTER, "GEREĞİ YAPILMIŞTIR" YAZDI

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun Meclis'te gözaltına alınmasıyla ilgili "gereği yapılmış" diye yazdı.

BAŞSAVCILIĞIN AÇIKLAMASINA HDP'DEN YALANLAMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma tutanağında yer alan, “TBMM koridorlarında ‘Biji Serok Apo’ sloganları atılmıştır” ifadesini HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş paylaştığı görüntülerle yalandı.