Meclis Hazırlık Komisyonu HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar aldı. Oy çokluğu ile alınan karar Karma Komisyon’da değerlendirildikten sonra Genel Kurul’da oylanacak.

PKK’li bir kişiyle fotoğrafları çıkan Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması için kurulan Hazırlık Komisyonu çalışmasını tamamladı.

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu’nun Güzel adına yaptığı savunmanın ardından Komisyon bugün raporunu hazırladı. Oy çokluğuyla alınan kararda Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması istendi.

Hazırlık Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, HDP'li Güzel'in, savunması kapsamında yetkilendirdiği HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu Demir'in, komisyonda son sözlerini söylediğini, daha sonra komisyon üyelerinin değerlendirmelerini yaptığını belirtti.

Can, daha sonra yapılan oylamada Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılması yönünde oy çokluğuyla karar verildiğini bildirdi.

Bu yönde hazırlanacak raporu, 8 Şubat Salı günü saat 17.00'de Karma Komisyon'a sunacaklarını açıklayan Can, "Artık takdir, gündem Karma Komisyon'a aittir" dedi.

Hazırlık Komisyonu kararı Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyon’da ele alınacak. Karma Komisyon da Hazırlık Komisyonu kararı doğrultusunda görüş belirtirse rapor Meclis Genel Kurulu’nda ele alınarak oylama yapılacak.