Geçtiğimiz günlerde 8 avukatla birlikte tutuklanan ÇHD İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay, Metris Cezaevi'nden bir mektup gönderdi. Tanay'ın Çağlayan Adliyesi'nin önündeki eylemde okunan mektubu şöyle:

"Değerli ÇHD'li arkadaşlar, ÇHD'li dostlar, yoldaşlar.

Öncelikle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyor, sımsıkı kucaklıyoruz. Size Metris Hapishanesi hücrelerinden yazıyoruz. Derneğimize, devrimci avukatlık pratiğimize yönelik terörün mücadelemizi bırakın bitirmeyi, bir milim dahi geriye götürmeyeceğini bugünden dosta/düşmana gösterdiniz.

Mücadelemizden, bu mücadelenin bir parçası olmaktan, sizlerin yoldaşı olmaktan her zaman büyük bir gurur duyduk. Son yaşadıklarımız bu gururu büyüttü. Çünkü korkup geriye çekileceğimizi düşünenlere bir adım daha öne çıkarak meydan okudunuz. İşkence ve saldırılara bedenlerinizle barikat olmaktan çekinmediniz. Durmaksızın sokaklara ve meydanlara uğruna hapis yattığınız umudun en güzel türkülerini taşıdınız.

Sizlerin yoldaşı olmaktan onurluyuz. Yüzünüze asla acı asılmasın. Müvekkilleri tereddütsüz darağacına yürümüş, sokakta, dağda, gözaltında, zindanda halkı için ölümü kucaklayanların ve de her türlü bedeli ödeyenlerin avukatları olarak onlara layık olacağız. Bizden önce yaratılan geleneğe leke düşürmeyecek, Fuatların, Faiklerin, Medetlerin mücadele bayrağını düşürmeyeceğiz. Tutsaklık boynumuzun borcu olsun. Her türlü bedeli ödemeye hazırız. Yaptığımız her şeyden onur duyuyoruz. Eksik ve yetersiz kaldığımız çokça iş ve an olmuştur. Bunlar için özür diliyoruz. Bugün mücadele nöbeti sizdedir. Sizleri dışarıda yalnız bıraktığımız için üzgünüz.

Halkımızı seviyoruz.

Sizi çok seviyoruz.

Tam bir güven ve inançla, sevgi ve selamlarımızı iletiyoruz."