Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) bir süre önce başlattığı örgütlenme konferansları bölgeler düzeyinde devam ediyor.

Daha önce Çukurova, Karadeniz, Ege’de bölge örgütlenme konferansları gerçekleştiren HDP, bugün de İç Anadolu Örgütlenme Konferansını gerçekleştirdi.

HDP Genel Merkezinde gerçekleştirilen konferansa Ankara, Konya, Eskişehir, Kayseri, Kırşehir başta olmak üzere İç Anadolu’da bulunan illerden delegeler katıldı.

 HDP Milletvekili Tayip Temel, PM üyesi Ali Özkan ve il eşbaşkanlarının da katıldığı toplantıda HDP’nin örgütlenme sorunları tartışıldı ve bunların giderilmesine ilişkin öneriler alındı.

Burada konuşan ve HDP’nin Türkiye’nin değişim, dönüşüm ve siyasetine etkisine işaret eden Tayip Temel, “Son seçimler de HDP’nin Türkiye’nin siyasi gidişatı açısından ne denli önemli ve kritik bir yere sahip olduğunu bir kez daha kanıtladı. HDP bu ülkeyi değiştirebilecek siyasi güce ve paradigmaya sahip yegane partidir. Partimiz sadece buna dayanarak ülke siyasetini sarsacak etkide bulunabiliyor. Ancak buna rağmen HDP, mahallelerden başlayarak merkeze kadar bunu örgütlenmeye dönüştüremiyor. HDP sahip olduğu bileşen hukuku ve renkli siyasi yapısıyla da ayrıca biriciktir, özgün bir yere sahiptir. Ve bu durum örgütsel sorunları aşmak için de fırsattır. Ancak HDP sadece bileşenlerden gelen kadrolarla örgütsel sorunlarını aşamaz. Bir bileşenlerden gelen kadroların yanı sıra bir HDP kadrosunun oluşturulmasına da ihtiyaç var” dedi.