Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yürüyüş yaparak maaşlarındaki kesintileri protesto eden taşeron sağlık işçileri, taleplerinin karşılanmaması durumunda yarından itibaren iş bırakacaklarını duyurdu.

Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde çalışan taşeron işçiler, 2012 yılından bu yana yol ve yemek paralarında yapılan kesintileri protesto etti.

Taşeron İşçileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (TAŞ-İŞ-DER)'in çağrısıyla hastane bahçesinde yürüyüş yapan taşeron sağlık işçileri, "Adımız taşeron soyadımız köle", "Yönetim istifa", "Taşeron işçisi köle değildir" sloganlarını attı.

Eyleme SES Aksaray Şubesi, Dev Sağlık-İş, İstanbul Tabip Odası, İstanbul Üniversitesi Öğrencileri Platformu destek verdi.

Yürüyüşün ardından Monoblok önünde basın açıklaması yapıldı. Coşkun Canıvar, hastane ve taşeron şirketler tarafından çok ciddi usulsüzlükler yapıldığını söyledi.

Canıvar, taşeron işçilerin güvencesiz ve sağlıksız koşullarda çalıştığına dikkat çekerek, haklarını aramaya devam edeceklerini ifade etti.

Canıvar, taleplerinin karşılanmaması halinde yarından itibaren iş bırakacaklarını duyurdu.

TAŞ-İŞ-DER Başkan Yardımcı Güneş Cengiz ise taşeron işçilerin Temmuz 2012 tarihinden itibaren maaşlarından kesintiler yapıldığını, bu kesintinin yol ve yemek ücreti olarak açıklandığını belirtti.

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü müfettişlerinin, işçilerin geriye dönük yol ve yemek ücretlerinin ödenmesi gerektiği yönündeki raporunu hatırlatan Cengiz, bu rapor üzerine üniversite yönetimine dava açtıklarını belirtti. Cengiz, ödemelerin bir an önce yapılması gerektiğini ifade etti.  (ETHA)