ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş, Silvan’daki ablukaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Taş, “AKP’nin yeni savaş konsepti tüm sivil halkı cezalandıran bir konsept,” değerlendirmesinde bulundu. Taş, ablukaya gerekçe gösterilen ‘özyönetim’ konusuna ilişkin ise, “Kürt Hareketi ülkenin sınırları içinde bir çözüm öneriyor. Özerklik, kopma değildir, bir arada yaşama projesidir,” dedi.

İMC’ye konuşan Taş, Silvan’daki durumun bir an önce sonlandırılması gerektiğini belirterek, “Silvan’daki durum, Cizre’yi de aşan büyük bir katliama dönüşmüş durumda,” dedi.

“AKP’nin yeni savaş konsepti tüm sivil halkı cezalandıran bir konsept,” diyen Taş, ablukalara işaret ederek, insanların evlerinden dışarı çıkamadığını, çıkanların da öldürüldüğünü söyledi.

AK Parti’nin Kürtlerle sürdürdüğü savaşı sınır ötesi bir savaşa çevirmeye çalıştığını söyleyen Taş, “Bizim Kürtlerle içte ve dışta barışa ihtiyacımız var,” dedi.

Ablukaya gerekçe gösterilen ‘özyönetim’ konusuna ilişkin de konuşan Taş, şöyle devam etti:

“AKP’nin savaş politikalarına son vermesi gerekiyor. Buna Silvan’dan başlaması gerekiyor; oradaki ablukanın kaldırılması ve operasyonlara son verilmesi gerekiyor. PKK’nin de silahlı eylemlerine son vermesi gerekiyor. Öte yandan Öcalan’ın tecridine son verilip silahların konuşmadığı bir iklimin yaratılması gerekiyor. 21. yüzyılda özerklik meselesinin silahla çözümünü konuşmamız abest. Bu talep için silahların konuşması gerekmiyor. Kürt Hareketi ülkenin sınırları içinde bir çözüm öneriyor. Özerklik, kopma değildir, bir arada yaşama projesidir.”