BDP Kadın Meclisi üyeleri ve BDP ilçe örgütlerinin kadın eş başkanları, BDP İstanbul İl Örgütü binasında biraraya geldi.

Toplantının basına açık olarak düzenlenen ilk oturumunda konuşan BDP İstanbul Milletvekili Tuncel, kadın bakış açısı ile politika yapmanın önemine vurgu yaparak, kadınlara önemli görevler düştüğünü belirtti.

"Kürt hareketinin en önemli boyutu kadın özgürlük hareketidir. Rojava'da kadınlar ön planda" diyen Tuncel, Abdullah Öcalan'ın ortaya koyduğu paradigmanın Kürt kadın hareketinden büyük destek gördüğünü söyledi. Tuncel, demokratik sahada kadınlara düşen rolün büyük olduğunu belirterek, Türkiye kadın hareketinin de Kürt kadınlarının mücadelesinden etkilendiğini ifade etti.

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık'ın önceki gün yaptığı "Gerillayı durduruyoruz. Eğer operasyon yaptıklarını görürsek, bu operasyonlara karşı meşru savunma yapacağız" açıklamasına da değinen Tuncel, "Tartışılması gereken AKP'nin politikasıdır. Kimsenin 'PKK neden durdurdu' demeye hakkı yoktur" dedi.

Toplantı Tuncel'in konuşmasının ardından basına kapalı şekilde devam etti. (Yüksekovahaber)