Cumhuriyet Halk Partisi Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç'un altın madeni için binlerce ağacın kesildiği Kazdağları'ndaki gelişmelere ilişkin Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesine, bakanlık tarafından yanıt verildi.

Bakanlık, Öztunç'un, ruhsat ve izne ilişkin sorusunu, "Orman izni, yenilenmiş ruhsat ile birlikte süre uzatımı için müracaatta bulunulmaması nedeniyle 10 Kasım 2020 tarihinde iptal edilmiştir. Saha geri teslim alınarak bakanlığımız tasarrufuna geçmiştir" diye cevapladı. Bakanlık ayrıca ağaçların kesildiği alanda rehabilitasyon çalışmalarının sürdüğü belirtti. 

Alamos Gold'un taşeronu, Doğu Biga Madencilik Şirketi'nin Genel Müdürü Ahmet Şentürk geçtiğmiz ay yaptığı açıklamada 60 yıllık ruhsatları olduğunu söyleyerek, "2019 yılı itibariyle izinlerin tamamı verildi. Projemizin hiçbir problemi yok. Cevherin her türlü hakkı bizde. Biz sabırlıyız. Türkiye Cumhuriyeti devleti hakkımızı verecek" demişti.

Kanadalı altın madenciliği şirketi Alamos Gold da Türkiye'ye karşı dava açmaya hazırlandığını açıklamıştı.