Antalya’nın Kepez ilçesinde Antalya İlim ve Kültür Derneği (ALİMDER) tarafından kaçak olarak işletilen öğrenci yurdunun aşçısı, bir üniversite öğrencisini öldürdü.

DEVLET OKULUNDA MÜDÜR YARDIMCISI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Cinayetin ardından cemaat, tarikat yurtları yeniden tartışma konusu oldu. Cinayetin işlendiği yurdu işleten derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Barış Kaplan’ın aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Kepez Giyaseddin Keyhüsrev Anadolu İmam Hatip Listesi’nde müdür yardımcısı olduğu ortaya çıktı.

"HİÇBİR DERS ALINMADI"

Konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, “Bu olay toplumda infial yaratmış, yurtlarda çocukları kalan velilerde endişe oluşmasına neden olmuştur. Bu nedenle kamuoyunun bilgilendirilmesi gerekmektedir. Devlet yurtları yetersiz olduğu için gençlerimiz ne Milli Eğitim Bakanlığı’nın ne de İçişleri Bakanlığı’nın denetiminde olan bu yurtlarda barınmaya mecbur bırakılıyorlar. Bu yurtlarda öğrencilerimizin can güvenlikleri yok. Daha önce Aladağ’da yaşanan yurt yangınından ve Karaman’da yaşanan cinsel istismardan hiçbir ders alınmadı. Öğrencilere cinsel saldırıların, cinayetlerin yaşandığı suç yuvaları haline gelen kaçak cemaat ve tarikat yurtlarının bir an önce kapatılması gerekiyor” dedi.

Gerçek Gündem’in haberine göre, “Antalya İlim ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Barış Kaplan, Antalya Gıyaseddin Keyhüsrev Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Müdür Yardımcısı olarak görev yapmakta mıdır?” diye soran Budak, şu soruları sıraladı:

*“Olay sonrasında kendisi hakkında bir işlem başlatılmış mıdır?

*Cinayetin işlendiği binanın kaçak öğrenci yurdu olarak kullanıldığına dair daha önce herhangi bir ihbar Bakanlığınıza ulaşmış mıdır?

*Söz konusu bina daha önce denetlenmiş midir?

*Cinayetin gerçekleştiği kaçak yurt ve yurdu işleten Antalya İlim ve Kültür Derneği’ne yönelik cinayet sonrasında hangi yaptırımlar uygulanmıştır?

*Son 20 yılda kaç kaçak öğrenci yurdu tespit edilmiştir?

*Tespit edilen kaçak yurtlara ilişkin hangi ceza ve yaptırımlar uygulanmıştır?

*Özel öğrenci yurtlarında çalışan personel için herhangi bir özel güvenlik soruşturması yapılmakta mıdır?

*Antalya İlim ve Kültür Derneği en son ne zaman denetlenmiştir?

*Denetleme sırasında herhangi bir yasadışı faaliyet tespit edilmiş midir?

*Son 20 yılda öğrenci yurtlarında kaç suç işlenmiş, bu suçlara yönelik kaç soruşturma yürütülmüştür?”