İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde Kasım ayı oturumunda kabul edilen imar planı değişikliği ile hanların otel ve butik otele dönüştürülmesinin önünü açıldı.

Fatih Belediye Meclisinde 6 Mart 2015’te oybirliği ile kabul edilen teklif, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oyçokluğu ile geçti.

Rıfat Doğan'ın ilerihaber.org'da yer alan haberine göre ev pansiyonculuğu ve hanların otel ve butik otele dönüştürülmesiyle ilgili planın uygulama alanı olarak Tarihi Yarımada olarak kabul edilen eski Eminönü ilçesinin sınırları olarak belirlendi.

"TARİHİ ESERLERİ KURTARMAK İÇİN YAPIYORUZ"

Projeyle ilgili konuşan AKP'li Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Eminönü’ndeki Yeni Cami ve çevresi, eski Postane etrafı, Sirkeci ve çevresi gibi alanların butik otel ve otel olacağını kaydetti. Demir, tarihi eserleri kurtarmak amacıyla bu kararı aldıklarını öne sürerek, "Bu binalarda, istenilirse butik oteller olabilir” diye konuştu.

Demir, ev pansiyonculuğunun Nişanca ve çevresinde uygulanacağını belirterek "Ev pansiyonculuğunu önerdiğimiz Nişanca ve çevresi gibi yerlerde, geçmişte ev olarak kullanılan ama artık mülk sahiplerinin bırakıp gittiği, yıl yıl çöküşüne tanık olduğumuz evler var. Bu uygulama ile bu kayıpların önüne geçmiş olacağız. Bir tarihi esere ticari değer vermezseniz onun yaşaması mümkün değil” diye konuştu.