(Ceren Dilekçi / The Lira)  İş Bankası, TÜRSAB-MTM İş Ortaklığı ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın işbirliği ile düzenlenen basın toplantısında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik,  sosyal medyada müzekartla ilgili sorular geldiğini kaydederek artık bir müzekartla müzeye bir giriş yerine iki giriş hakkı verdiklerini açıkladı.

Çelik, “Ben bakanlık görevine geldikten sonra sosyal paylaşım sitelerinde yoğun bir kampanya vardı. Müzekartlarla bir müzeye bir kere girilmesinin yetersiz olduğu söylüyorlardı. Mesai saatleri dışında giden vatandaşlarımızın müzeyi yarım gün gezebildiklerini ve bunun yetersiz olduğu anlatıyorlardı. Ben de bu kampanyaya olumlu yanıt veriyorum ve açıklıyorum; o müzekartla her bir müzeye iki kez giriş hakkı veriyoruz. Yarım kalmış gezilerini vatandaşlarımız rahatlıkla devam ettirebilir. Müzekart bizim tarihsel mirasımıza, medeniyetlerimize temas edebilmek için önemli bir köprüdür’’ diye konuştu.

İŞ BANKASI MAXİMUM KART MÜZEKART OLDU

İş Bankası, TÜRSAB-MTM İş Ortaklığı ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın işbirliği sonucunda Maximum özellikli İş Bankası kredi kartları Müzekart özelliği kazandı. Söz konusu işbirliği, Maximum özellikle İş Bankası kredi kartı sahiplerinin Müzekart’la giriş yapılan 300’ü aşkın müze ve ören yerini her yıl 1 ay boyunca ücretsiz ziyaret etmesine olanak sağlayacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, banka ve şirketlerinin bilançoları kadar 1 yıl içinde ne kadar kültür projesi ürettiklerinin saygınlığı artıran bir unsur olduğuna dikkat çekerek Bakanlık olarak büyük şirket ve bankalardan beklentilerinin, topluma ulaşan projelere imza atmak olduğunu dile getirdi.

Söz konusu proje kapsamında pek çok banka ile görüştüklerini fakat yalnızca projeye İş Bankası’nın katıldığını kaydeden Çelik, İş Bankası’nın her sene daha çok kültürel projeye katılımını beklediklerini belirtti.

1 AY BOYUNCA KULLANILABİLECEK

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali ise toplantıda yaptığı konuşmada,İş Bankası olarak tarihi misyon gereği sadece bankacılık faaliyetleri ile meşgul olmak dışında eğitim, kültür, sanat ve çevre konularında bir çok projeye katkıda bulunduklarını bildirdi.

Bu işbirliği ile İş Bankası’nın 6 milyon adet kartının bugün itibariyle Müzekart’a dönüştüğünü kaydeden Bali, müşterilerin mevcut kartları her bir takvim yılı içinde 1 ay boyunca kullanabileceklerini dile getirdi.

280 MİLYON LİRALIK GELİR ELDE EDİLDİ

DÖSİM Genel Müdürü Murat Usta, gelirlerinin büyük çoğunluğunu elde ettikleri müze ve ören yerlerine ilişkin son dönemde projeler geliştirdiklerini bildirerek müze ziyaretlerinin kalitesini dünya ölçeğinde zirveye taşımak istediklerini söyledi.

2008 yılında uygulamaya konulan Müzekart uygulamasının büyük kolaylık getirdiğini kaydeden Usta, 2013 yılı Ocak sonu itibariyle 3 milyon 660 bin vatandaşın cüzdanında müze kart bulunduğunu belirtti.

2002 yılında müze ören yerlerinin 7 milyon ziyaret alırken, 2012 yılında bu sayının 28 milyona çıktığını ifade eden Usta, 2002 yılında elde edilen 26 milyon liralık gelire karşın geçen sene 280 milyon lira gelir elde edildiğini bildirdi.