Aydın'ın Karacasu İlçesi'nde, 589 yıllık tarihi geçmişe sahip olan, demir ve harç kullanılmadan yapılan Dandalaz Köprüsü, restorasyon sırasında yıkıldı.

Yaklaşık 6 asır öncesinin mimarisiyle yapılan köprünün günümüz mimarisiyle yapılan restorasyon sırasında yıkılması akıllara 'bir ihmal mi var?' sorusunu getirirken, yüklenici firmanın yönetim kurulu başkanı Abdurrahman Çabuk, köprünün ayağını tutan zemindeki su bitkileri nedeniyle fark edilmeyen çatlak ve heyelandan yıkıldığını ileri sürdü. CHP Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı ise bu işten Karayolları ve yüklenici firmanın başının çok ağrıyacağını belirterek, "Mahkemeyle ve bilirkişilerle uğraşılan sorunlu bir döneme girileceğini düşünüyorum" dedi.

II. MURAT DÖNEMİNDE YAPILDI

1426 yılında padişah 2'nci Murat tarafından Tavas yolu üzerinde dönemin kervan ve ticaret yolunu Dandalaz Çayı üzerinde birbirine bağlamak için kurulan köprünün bazıkemer taşları zamanla düştü. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu ile yapılan yazışmalar sonrasında İzmir Karayolları 2'nci Bölge Müdürlüğü'nün restorasyon için üniversiteden bir profesöre hazırlattığı proje ihaleye açıldı.