Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nin Ayyıldız Mahallesi'nde bulunan Roma dönemine ait lahit mezarların bulunduğu tescilli alanda, tarihi eser kaçakçılarının yeni bir kazı yaptıkları ortaya çıktı.

Arkeolojik kazı çalışmalarının sürdürüldüğü, Kyzikos Antik Kentine 8 kilometre uzaklıktaki Bandırma'nın kenar mahallerinden Ayyıldıztepe ile Mamun Köyü arasındaki Roma Mezarlığı uzun yıllar tarihi eser kaçakçılarının hedefi oldu.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 'tescilli alan' olarak belirlenen bölgede son aylarda yeniden kaçak kazı çalışmaları yapıldığı saptandı. Yapılan incelemede 2 mermer lahitin tamamen açıldığı belirlendi.

Yağmalandığı sanılan bu tarihi mezarların hemen yakınında yapılan kazılar, burada daha başka kalıntıların da olduğunu gösteriyor. Kazılan 3 metre derinlikteki kuyu şeklindeki dehlizin dibinde, duvara benzer bir yapının olması iddiaları güçlendirirken, bu bölgede tarihi yapıların bulunabileceğini belirten vatandaşlar yetkililerin araştırma yapmalarını, ayrıca bölgenin koruma altına alınmasını istedi. (cnn)