Dünyanın en büyük açık hava müzesi niteliğindeki Mısır'ın güneyinde bulunan Luxor kentinde kazı çalışmaları yapan İspanyol arkeolog ekibi müthiş bir keşfe imza attı. Ekip, 3 bin 600 yıllık olduğu tahmin edilen bir mumya buldu. Mısır Tarihi Eserler Bakanlığı lahit içinde bulunan mumyanın gün yüzüne çıkarılma anının fotoğraflarını kamuoyuyla paylaştı.

ÜST DÜZEY MEMURA MI AİT?

17'nci Firavun hanedanlığı döneminde mumyalanan cesedin üst düzey bir memura ait olduğu düşünülüyor. Ahşap lahtin üzerindeki hiyeroglif yazıların ve renkli kuş tüyü motiflerinin hiç bozulmadan günümüze kadar korunabilmesi arkeologlar tarafından "İnanılmaz" olarak değerlendiriliyor.

Mısırlı yetkililer iki metrelik lahtin üzerindeki yazıların ve mumyanın uluslar arası bir ekip tarafından inceleme altına alınacağını söylüyor. Öte yandan Mısır'da Giza Piramitleri'ne turist gibi girerek bir lahit ve piramit duvarından taş parçası alan ve bu parçaları yurtdışına kaçırmaya çalışan 3 Alman vatandaşı ve onlara yardım eden 6 Mısırlı rehberin yakalanarak gözaltına alındığı açıklandı. (Vatan)