Diyarbakır’da Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Diyarbakır Şubeler Platformu, "Laik eğitim, laik yaşam ve iş güvencemizden vazgeçmeyeceğiz" şiarıyla miting düzenledi. 

KESK Diyarbakır Şubeler Platformu tarafından "Laik eğitim, laik yaşam ve iş güvencemizden vazgeçmeyeceğiz. Baskı, sürgün ve işten atmalara" şiarıyla İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, "Emekçi arkadaşlarımız yapılan zulme boyun eğmediklerini buradan haykıracaklar. Savaşta en çokta etkilenen siz emekçi arkadaşlar oldunuz. Taleplerimiz çok net, yaşadıklarımızla bütünleştirdiğimizde her şey ortaya çıkıyor. Devletin yaptığı baskılara boyun eğmeyeceğiz, mücadelemiz hep birlikte devam edecektir" diye konuştu.

'PATLATILAN BOMBANIN HESABINI HALEN VERMEDİLER'

Kürt il ve ilçelerinde uygulanan savaş konseptini iyi bildiklerini ve bununla hep birlikte mücadele edeceklerini söyleyen Çağlar Demirel, "Devletin savaş konseptini hepimiz de çok iyi biliyoruz. Geçen sene bu meydanda patlatılan bombanın hesabını halen vermediler. Tarih onları çöp sayfasına atacak. O kadar hukuk dışı durumla karşı karşıyayız ki hangisini diyeceğimizi bilmiyoruz. Bugün yapılan DBP kongremize engel olmaya çalıştılar. Bütün posterlere el koydular. Bunu yapanlar savcılıktan talimat almıyorlar keyfi uygulama yapıyor. Yine bugün basın emekçileri üzerinde halkımıza baskı yapıyorlar. Biz bunlarla yıllardır mücadele ettik, devam da edeceğiz" diye belirtti.

ERDOĞAN’IN DİYARBAKIR ZİYARETİ

Dün Diyarbakır'ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı’nın halka hakaret ettiğini belirten Çağlar, konuşmasının devamında şunları söyledi: "Cumhurbaşkanı’nın burada yaptığı mitingi halka hakaret olarak görüyoruz. Söylediklerini ona geri gönderiyoruz. Halkımızın direniş ve mücadelesini Şırnak, Nusaybin'de görüyoruz. Aziz yoldaşımızı katlettiklerini hep birlikte şahit olduk. Emeğiyle halkla bir bütün olmasını kaldıramadılar. Bu zihniyete karşı emekçi arkadaşlarımızla Aziz arkadaşımız için mücadele edeceğiz" dedi.

DOKUNULMAZLIKLAR

Dokunulmazlıklara da değinen Çağlar, "Bizler parlamentoda bunun mücadelesini verirken bir yandan alanlarda mücadele ediyoruz. Biz onların bu baskılarına rağmen haklıyız, kazanacağız diyoruz. Çamur medyaya da şunu demek istiyorum. Bizim dokunulmazlıklar gündeme gelmeden önce çamur medyası bazı yalan haberler yayınladı. Bunun için çamur medyası teşhir edilmesi lazım. Asılsız haber yayınlayarak halkı yanlış bilgilendiriyor. Sizin bu zihniyetinize baş etmek için mücadelemiz devam edecek" şeklinde konuştu.

Kaynak: JINHA