Zonguldak ziyareti sırasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, taraftar gruplarına yönelik operasyonların devam edebileceğini söyledi.

Zonguldak'ta bir öğrenci yurdunu ziyaret eden Kılıç, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Beşiktaş - Galatasaray derbisi başta olmak üzere son dönemde yaşanan tribün olaylarına değinen Kılıç, statlarda özel güvenlik sisteminin işlemeye devam edeceğini ancak, komutanın poliste olacağını söyledi.

Şiddet olayları son bulana kadar bu şekilde devam edileceğini anlatan Kılıç, statlardaki polis sayısının da artırılmaya başlandığını belirtti.

Kılıç, taraftar gruplarına yönelik operasyonların da devam edebileceğini belirterek şöyle devam etti:

"Uzun süreden beri takip edilen taraftar gruplarına yönelik belli operasyonlar yapıldı. Önümüzdeki günlerde de suç potansiyeli olan, futbolla sporla alakası olmayan, organize suç eylemlerinin içerisinde bulunan bazı taraftar gruplarına yönelik eylemler belki gerçekleşebilir.

Dolayısıyla polis, güvenliği sağlama ve önleyici hamleler noktasında kanundan doğan yetkilerini kullanmaya devam edecek. Koruma görevlisiyle ilgili kanunu çıktıktan sonra tam manasıyla sistem kurulmuş olacak. Bir yandan da kameralı güvenlik sistemini, elektronik bilet sistemini kuruyoruz.

Bu sistemlerde tam manasıyla faal hale geldiğinde, sezonun ikinci yarısında bütün statlarda aşağı yukarı oturmuş olacak. O takdirde zaten holiganların suç işleme ihtimali olabildiğince azalacak. Suç işleme cüretini gösterenlere de gereken yapılacaktır."