CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Hükümetin darbe girişiminin ardından hükümetin sert tutumuna ilişkin eleştirilerde bulundu.

Tanrıkulu, Yenikapı'dan anladıkları, artık bize tabisiniz! Hiçbir tutumumuza ses çıkarmayacaksınız, biat edeceksiniz! 250 vatandaşımız yaşamını yitirdi. Ama bu ölümleri göstererek, başka mağduriyetlerin hoş görülmesine izin veremeyiz ki. Niye? Çünkü darbeyle mücadele ediyorlar. Hayır, şu anda hükümet demokrasiyle mücadele ediyor." dedi.

Sezgin Tanrıkulu, RS FM’de Yavuz Oğhan'ın hazırlayıp sunduğu 'Bidebunudinle' programında yaşanan mağduriyetler konusunda hükümetin tutumunu eleştirdi.

'HÜKÜMET YARGININ YERİNE GEÇMİŞ'


Özellikle 15 Temmuz'dan sonra vicdanımızı rahatsız eden pek çok olay oldu diyen Sezgin Tanrıkulu, kamudan atılan insanların yaşadıkları mağduriyetlerini şöyle değerlendirdi:

"11 bin öğretmen 29 Aralık 2015 tarihinde 1 günlük iş bırakma eyleminde bulundukları için açıktalar, bunun darbeyle ne alakası var? Cezası 30/1 maaş kesme cezasıdır, o da yargı kararıyla olur. Yargı kararı yok! Hükümet yargının yerine geçmiş, yürütme organı kararıyla insanları tümden kamudan çıkartıyoruz, mülkiyete el koyuyoruz, seyahatlerini yasaklıyoruz.

Böyle hukuksuz bir ortama CHP nasıl evet diyecek? Bunlara ses çıkartana da 'Demek sen darbecisin, FETÖ'den yanasın, FETÖ ayarlarına geri döndün' denecek! Böyle bir mantık var mı? Bu mantık yüzünden zaten bu hale geldiler. Hukuk devletinin, demokrasinin olmadığı bir yerde sermaye olur mu, ekonomi canlanır mı? Masum insanlara, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vebalı muamelesi yapılıyor. Biz bunları söylüyoruz ve söylemeye devam edeceğiz."

'PREMATÜRE BEBEK ANNESİYLE BİRLİKTE CEZAEVİNDE'

"İzmir'de prematüre doğmuş bir bebeğin annesi, çocukla birlikte 28 Ağustos'tan beri tutuklu. 6 aylık bebek, özel bakıma ihtiyacı var. Her hafta bir çocuk doktorunun dinlemesi lazım ama hapisteler. Üstelik kadının kendisi adliyeye gitmiş ve ifade vermiş. Bunun gibi yüzlerce örnek var. Hepsiyle ilgilenmeye çalışıyoruz ama bu tek tek millvetkillerinin, aktivistlerin kamuoyu oluşturmasıyla olacak bir şey değil. Bu bir siyasal tutum meselesi. Maalesef hükümet bu tutumunda ısrar ediyor."

'HÜKÜMETİN YENİKAPI'DAN ANLADIĞI: ARTIK BİAT EDECEKSİNİZ!'

"Türkiye'de darbe zihniyetinin tümüyle ortadan kalkması lazım. Yenikapı'da hem bunun altını çizmek istedik hem de darbeden sonra ne olması gerektiği konusunda bir tutum ortaya koyduk. Türkiye'deki demokrasiyi içselleştirmeli, geliştirmeliyiz vurgusunu yapmak için oradaydık. Ama onların Yenikapı'dan anladıkları, artık bize tabisiniz!

Hiçbir tutumumuza ses çıkarmayacaksınız, biat edeceksiniz! 250 vatandaşımız yaşamını yitirdi. Allah rahmet eylesin, hepsinin anısı önünde tek tek saygıyla eğiliyorum. Ama bu ölümleri göstererek, başka mağduriyetlerin hoş görülmesine izin veremeyiz ki… Onlar ses çıkarmayacaksınız diyorlar. Niye? Çünkü darbeyle mücadele ediyorlar. Hayır, şu anda hükümet demokrasiyle mücadele ediyor."

(Kaynak: Sputnik)