Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, tv100'de yayınlanan Yüzler Kulübü'nde Pınar Işık Ardor, Erdoğan Aktaş ve Hacı Yakışıklı'nın sorularını yanıtladı.

Demirtaş’a yönelik açıklamada bulunan Özcan, “Selahattin Demirtaş'ı hep ayrı bir yere koyuyorum. Bazı Türk milliyetçileri bana kızıyor. Demirtaş’tan umutluyum ben. Demirtaş’ın şuan cezaevinde olmasından HDP’nin yöneticilerinin büyük kısmı, İmralı, Kandil mutlu. Demirtaş çıkınca muhtemelen örgüte ‘silahınızı bırakın’ diyecek. Demirtaş benim okul arkadaşım. Demirtaş çıktığında ‘devlet genel bir af çıkarsın, terör örgütü silahlarını bırakıp teslim olsun, sayın Bahçeli’yle görüşmek isterim’ dese Türkiye’de kahraman olur” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "akıllı bir siyasetçi" diyen Özcan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen mahkumiyet kararına ilişkin olarak, "Bu kararın verilmesinde ben Erdoğan’ın dahli olduğu kanaatinde değilim. Çünkü Erdoğan akıllı bir siyasetçi. Erdoğan karşısında bir mağdur yaratmak ister mi? Erdoğan’a okuduğu şiir yüzünden ceza verdiren irade bugün de İmamoğlu için düğmeye bastı" dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün aday olması halinde 100 bin imza toplayarak karşısına çıkabileceğini söyleyen Özcan, "Ekmeleddin İhsanoğlu gibi bir aday çıkar diye korkuyorum.  Abdullah Gül çıkarsa nereden çıktı bu adam derim ve 100 bin imza toplayıp karşısına çıkarım" dedi.

"ERDOĞAN AKILLI BİR SİYASETÇİ"

Tanju Özcan'ın açıklamalarından önce çıkanlar şöyle:

"(Ekrem İmamoğlu'na verilen ceza) Bu kararın verilmesinde ben Erdoğan’ın dahli olduğu kanaatinde değilim. Çünkü Erdoğan akıllı bir siyasetçi. Erdoğan karşısında bir mağdur yaratmak ister mi? Erdoğan’a okuduğu şiir yüzünden ceza verdiren irade bugün de İmamoğlu için düğmeye bastı.

"SİYASİ YASAK KARARI OLDUĞUNU ÖĞRENİNCE EKREM BEY’E SARILMAYA GİDİYOR BİR ABLA EDASIYLA"

(Meral Akşener ve Ekrem İmamoğlu’nun fotoğrafı) Sayın Akşener tepkilerini çok açık gösterebilen bir hanımefendi. Kardeş gibi seviyor Ekrem Bey’i, beni de öyle seviyor. Kararı öğreniyor, siyasi yasak kararı olduğunu öğrenince Ekrem Bey’e sarılmaya gidiyor bir abla edasıyla. ‘Kardeşim bu şarkı burada bitmez’ diyor. ‘Merak etme arkanda biz varız’ mesajı o.

"İMAMOĞLU'NUN ADAY OLMASINI İSTİYORUM"

Ben Ekrem Bey’in aday olmasını istiyorum. Millet İttifakı veya CHP Ekrem Bey dışında birini aday gösterirse 1 şartla destek vereceğim. Sayın Kılıçdaroğlu aday olursa sahip çıkacağız. Benim gönlümden Ekrem Bey geçiyor. Ekrem Bey seçimi kazanabilir, bu ülkeyi yönetebilir. Sayın Kılıçdaroğlu’nun kazanamayacağını söylemedim. Ekrem Bey’in daha kolay kazanabileceğine inanıyorum. Bu pazar seçim olsa Mansur Bey çok yüksek bir oy alır. Mansur Bey’i çok severim ama Ekrem Bey kadar Muharrem İnce kadar iyi bir hatip değildir. Dezavantaj olarak değerlendirilebilir. Hiç kimse konuşmadan sandığa gitsek Mansur Yavaş ve Erdoğan sandığa gitse Mansur Yavaş’ın karşısında yüzde 1 bile şansı yok.

"ABDULLAH GÜL ADAY OLURSA 100 BİN İMZA TOPLAYIP KARŞISINA ÇIKARIM"

Kılıçdaroğlu, Yavaş, İmamoğlu, Akşener aday olursa beni mutlu eder ama Abdullah Gül çıkarsa nereden çıktı bu adam derim ve 100 bin imza toplayıp karşısına çıkarım. Genel Başkanımla oturup konuşurken ‘Ekmeleddin İhsanoğlu gibi bir aday çıkar diye korkuyorum’ dedim ve Ekmeleddin İhsanoğlu tercihinin doğru olduğunu söyledi ve ‘Yine olsa yine yaparım’ tarzında bir şey söyledi, benim endişem de bu zaten."

"CHP’NİN ADAYINA OY VERİRİM"

Hacı Yakışıklı'nın “CHP, Kemal Kılıçdaroğlu’nu aday gösterdi İYİ Parti de Ekrem İmamoğlu’nu aday gösterirse kime oy verirsiniz?” sorusuna Özcan “Ben CHP’nin adayına oy veririm. Çünkü ben CHP’liyim. CHP’nin işaret ettiği bir adaya bir kez oy veremedim. Ekmeleddin İhsanoğlu’na imza vermeyecektim, ikna ettiler verdim. Sandığa gittim, sandıkta ona baktım, o bana baktı geçersiz oy kullandım” yanıtını verdi.

Hacı Yakışıklı'nın "CHP sizi almazsa İYİ Parti’ye gider misiniz?" sorusuna "Hukuki olarak 13 Haziran’da partiye almak zorundalar. Ben hiç aday olmayabilirim, ekibimle, vatandaşımla konuşurum ‘Şu partiden aday olursan seni destekleriz’ derlerse o yola da gidebilirim." cevabını verdi.

"HER PARTİDEN TEKLİF ALDIM"

"Her partiden teklif aldım. HDP’den almadım. AK Parti’den aldım. Memleket Partisi’nden teklif almadım. Muharrem Bey bana ‘sen gelmek istesen bile senin dilekçeni kabul etmeyeceğim’ dedi. Bir konuda bana kızmış.

Ekmeleddin Bey tercihinin Bahçeli’den geldiğini düşünüyorum. Kılıçdaroğlu da uzlaşmacı bir adam, o zaman MHP ile ittifak yapmak istiyordu, seçime MHP ile girmek istiyordu."

"BELEDİYEDE TORPİLSİZ KİMSE OLMAZ"

Erdoğan Aktaş'ın "Belediye kadroları nasıl kuruluyor?" sorusuna Özcan "Belediyede torpilsiz kimse olmaz, herkesin bir referansı vardır. Torpil olmayan biri hiçbir belediyede başlayamaz" yanıtını verdi.

Özcan şöyle konuştu:

"Ekrem Bey’le ilgili en çok şikayeti bizim partililerden alıyorum, aslında karşı mahalleyle bir problemi yok. Adamlar Ekrem Bey’in kapısındaki başı kapalı kardeşimize takılmış asgari ücretle çalışan gariban bir kız ne istiyorsunuz?

"BANA YAKIŞMAYAN BİR KELİMEYDİ"

(HDP İl Başkanı’na tokat atılması) 2 ayrı tweet attım orada, bir tanesinde kullanmamam gereken bir kelime kullandım. Bana yakışmayan bir kelimeydi. Ferhat Bey’e de üzüntülerimi ilettim. Bu kelimeden dolayı herkesten önce ben utandım. Bunu yapmamalıydım. Diğer söylediklerimin arkasındayım. Sen polis memuruyla niye uğraşıyorsun? Polis memuru kendi inisiyatifini kullanamaz. O eylemi yaptırmayacaksa, yaptırmayacak seçme şansı yok. PKK'ya yakın sitelerde Benimle ilgili bir sürü tehdit var. Ben daha önce 2 kez PKK'nın ölüm listesine girmiştim.

"SELAHATTİN DEMİRTAŞ'I HEP AYRI BİR YERE KOYUYORUM"

Selahattin Demirtaş'ı hep ayrı bir yere koyuyorum. Bazı Türk milliyetçileri bana kızıyor. Demirtaş’tan umutluyum ben. Demirtaş’ın şuan cezaevinde olmasından HDP’nin yöneticilerinin büyük kısmı, İmralı, Kandil mutlu. Demirtaş çıkınca muhtemelen örgüte ‘silahınızı bırakın’ diyecek. Demirtaş benim okul arkadaşım. Demirtaş çıktığında ‘devlet genel bir af çıkarsın, terör örgütü silahlarını bırakıp teslim olsun, sayın Bahçeli’yle görüşmek isterim’ dese Türkiye’de kahraman olur.

"6 OKUN ÜÇÜNE BİLE SAHİP ÇIKMAYAN BAZILARI CHP’DEN MİLLETVEKİLİ OLDU"

Cumhurbaşkanı adayı erken açıklanmalı, ABD’de 1 yıl önce açıklanıyor. Zaten 3,5 ayda yıpranacak adam 5 yıl boyunca bu Cumhurbaşkanlığı görevini nasıl yerine getirecek? Benim çizgim CHP’nin 6 okun 6’sına da sahip çıkan bir siyasi kimlik ama 6 okun 3’üne bile sahip çıkmayan bazıları CHP’den milletvekili oldu."