Trafikte bulunan bütün araçların trafik sigortası yaptırmaları zorunludur. Trafik sigortası olmayan araçlar trafiğe çıkamazlar. Zorunlu trafik sigortası kaza anında zarar gören karşı tarafın ve üçüncü kişilerin zararlarını karşılamakta ve onların karayollarındaki haklarını güvence altına almaktadır. Eskiden bütün şirketler için aynı olan trafik sigortası ücretleri yeni çıkan yasayla şirketlere göre farklılıklar oluşturmaktadır. Trafik sigortası fiyatları Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenmektedir ama fiyat uygulamaları konusunda şirketler serbest bırakılmışlardır. zorunlu trafik sigortası olmayan araçların trafiğe çıkmaları yasal değildir. Görüldükleri yerde bağlanırlar ve poliçelerini getirene kadar otoparkta bekletilirler. Zorunlu trafik sigortası primleri hesaplanırken araç bilgileri de gerekmektedir. Aracın modeli, hangi amaçla kullanıldığı ve plaka bilgisi verilmekte ve poliçe fiyatı buna göre belirlenmektedir.

Ülkemizde faaliyet gösteren çok sayıdaki saygın sigorta şirketlerinden biri de Güneş Sigortadır. Yaygın acente ağı ve deneyimli personeliyle Güneş sigorta trafik sigortası hizmetleri de vermektedir.  Trafik sigortası uygulamalarında müşteriye her türlü kolaylık sağlanmakta ve ödemelerde kredi kartına taksit imkânları sunulmaktadır. Fiyat indirimine yol açacak hasarsızlık indirimi dâhil bütün durumlar değerlendirilerek trafik sigortası fiyatları belirlenmektedir. Güneş sigorta internet sitesinden de sigorta işlemlerinizi yaptırabilirsiniz. Teklif alma, sorgulama ve poliçe kesme hizmetleri online olarak da yapılmaktadır.

Ülkemizde sigortacılık alanında kalite denince akla gelen şirketlerden biri de Groupama sigortadır. Her alanda olduğu gibi Groupama sigorta trafik sigortası alanında da öncü yeniliklere imza atmaktadır. Kalite anlayışını sadece bölge müdürlüklerinde değil tüm acenteliklerinde de uygulamaktadır. Standart sigortacılık hizmetlerinin üstüne çıkma ve bu konuda öncü olma çalışmasındadır. Müşterilerine sağladığı güven sayesinde müşteriler bu sigortanın müşterisi olmanın bir ayrıcalık olduğuna inanmaktadır. Güven ve kalite şirketin markası olmuştur.( Tanıtım Yazısı )