Ülkemizde ve de dünya genelinde cep telefonu kullanım yaşının oldukça düşük seyretmesinden kaynaklı bir problem olarak ailelerin karşısına çıkan en önemli sorun; çocuklarının cep telefonlarını kullanırken ki güvenliklerinden endişe duyuyor olmaları dır. Akıllı bir telefon ile yapılabileceklerin artık bir masa üstü bilgisayarla yapılabileceklerden neredeyse hiç bir farkı olmaması nedeniyle, özelliklede online mecralarda cep telefonlarıyla rahatlıkla gezinilebilmesinden kaynaklı çocukları bekleyen bir çok tehlike vardır.

Bu tehlikelerin farkında olan ebeveyler çocuklarının telefonlarıyla geçirdikleri zaman dilimlerinde ne tür aktiviteler içerisinde olduklarını hem bilmek hem de gerektiği yerde buna müdahale edebilmek isterler.

İşte bu amaçla hazırlanmış telefon dinleme izleme yazılımları mevcuttur, bu yazılımlar sayesinde aileler hem çocukların telefonlarındaki online aktivitelerden anında haberdar olabilir hem de telefonlarıyla kimlerle konuştuklarını, her an nerede olduklarını, hangi web sitelerini dolaştıklarını, internette kimlerle neler yazıştıklarına kadar herşeyi anında öğrenebilmektedirler. İstenildiğinde ise aileler tarafından bu yazılımlar sayesinde telefona uzaktan gerekli ayarlar yüklenerek o telefon ile girilen web sitelerine, konuşulan kişilere, istenilmeyen aramalara ve daha bir çok şeye bloke veya sınır koyulabilmektedir. Telefon dinleme programı olarak da adlandırılan bu yazılımların, çocuklarının güvenliklerini her şeyden önde tutan ailelerin ozellikle işlerine yarayacağını varsayabiliriz. Bu cep telefonu uzaktan izleme yazılımları hakkında söyle bir araştırma yaptığımızda karşımıza çıkan en kapsamlı yazılımlardan bir tanesi mspy telefon izleme yazılımıdır.

Mspy yazılımı internet üzerinden satın alınıp cep telefonlarına anında yüklenebilen bir yazılımdır ve yüklendikleri telefonda gizli olarak arka planda sessizce çalışan programlardandır. Dolayısıyla bu programın yüklendiği bir telefon uzaktan bilgisayar üzerinden güncel bir şekilde takip edilebilir, gerektiği durumlarda telefona uzaktan yukarıda da belirttiğimiz ayarlar atanabilir ve o telefonla yapılan her türlü işlem uzaktan takip edilebilmektedir. Mspy programı şuanda dünya genelinde en çok satan çocuk cep telefonu takip yazılımlarının başında gelmektedir. Program hakkında ayrıntılı bilgi almak için mspytürkiye sitesini ziyaret edebilirsiniz.