Oyun oynamak artık sadece çocuklar için değil, küçük büyük herkesin eğlenceli vakit geçirdiği aktivitelerden birisi haline gelmiştir. Oyun, insanları sadece eğlendirmez, oyun oynarken insan her şeyden uzak olduğu için oyun oynamak insanı aynı zamanda dinlendirir. Bu yüzden oyun oynarken harcanan zaman boş zaman geçirmek olarak nitelendirilmemelidir. Günün yorgunluğu ve stresini oyun oynayarak atabilmek hem zevkli, hem de masrafsız bir eğlencedir. Teknolojinin inanılmaz bir hızla gelişmesi, çok özellikli oyunlar yapılabilmesine de zemin yaratmıştır. Bu nedenle her yaş grubuna uygun oyunlar tasarlanmakta ve oyun oynama yaşını teknolojinin imkânları ortadan kaldırmaktadır. bütün oyunlar incelikle tasarlanıp, hazırlanmakta ve eski oyunlara göre çok daha zevkli ve kaliteli yapılmaktadır. Daha önceleri bilgisayarımıza kurarak oynayabildiğimiz oyunlar, şimdilerde hiçbir kurulum yapmadan, internet siteleri üzerinden kolayca oynanabilmektedir. Üstelik internet siteleri bu konuda oldukça profesyonelleşmiş, siteler incelikle düzenlenmiştir. Bu oyunlar1 sitelerine girip ilk sayfada oynamak istediğimiz kategoriyi seçebilir, istediğimiz türde oyun oynayabiliriz. Bu sitelerde güncel oyunları takip edebilir, friv oyunlar oynayabiliriz. Özellikle çocukların sıkılmadan saatlerce oyun oynayabilmeleri yine bu sitelerce sağlanmaktadır.

Bir ailenin veya öğretmenin çocuğa sürekli derlere yöneltmesi zamanla okuldan ve derslerden sıkılmasına, dolayısıyla da başarısız olmasına neden olacaktır. Oysa bazen oyun oynamasına müsaade edilmesi hem çocuğun gelişimine katkı sağlar hem de biraz olsun derlerden uzaklaşıp eğlenmesini sağlar. Şunu asla unutmayalım ki oyun çocuklar için zararlı değil aksine çocukların gelişimi için yararlıdır. Zararlı olmaması için oyuna bağımlı olunmaması gerekir. Yani oyunu gün için belli saatlerde vakit ayrılmalı bütün gün bilgisayarın başında oyun oynayarak geçirilmemelidir. Böyle olduğu takdirde, oyun oynamak sadece çocuklar için değil, herkes için zararlı bir şey olacaktır. Oyunun hayatımıza ne kadar girdiğini görmemek mümkün değil. Bugün bir internet kafeye girsek oradakilerin çoğunluğu oyun oynamaktadır. Çocuklar oyun oynayacak ve mutlaka doğası gereği oynamak isteyecektir. Ailelerin buradaki görevi çocuğuna oyun oynamayı yasaklamak değil, kontrol etmektir. Çünkü küçük yaştaki çocukların kendi yaşlarına uygun oyunlar oynaması çok daha sağlıklıdır. Aksi takdirde, oyunlardan etkilenip çocuklar saldırganlığı ve şiddeti doğru bir şey düşünüp özenmektedir. Oyunlarda yüksek puan yapmak, seviyeleri geçmek ve oyunu bitirmek gibi arzular, insanları oyuna karşı daha istekli ve bağımlı hale getiriyor. İnternet bağlantımızın olması ücretsiz milyonlarca oyunu oynayabilmemiz için yeterlidir. Neredeyse her gün yeni bir oyun çıkıyor. Bizlerde bu güncel oyunları bu oyun sitelerinden ulaşıp, rahatlıkla oynayabiliyoruz. Çocuklar eskiden sokaklarda oynardı. Ama artık bilgisayar başında çok daha eğlenceli oyunlar oynamaktalar. Elbette çocukların sokakta da oynaması arkadaşları ile de vakit geçirmesi kaçınılmaz bir gerçektir. Ama günün her saati çocukları dışarı çıkarmak da mümkün değildir. Ya da hastalandığında herhangi bir rahatsızlığı olduğunda çocukların dışarı çıkması pek doğru olmayacaktır. İşte böyle zamanlarda çocuklar internet üzerinden friv oyun oynayabilirler. Bilgisayar oyunları eski oyunlarda genellikle bilgisayara karşı oynanırken, şimdi yapılan güncel oyunlar, hem online olarak sitedeki diğer üyelerle hem de, kendi arkadaşlar arasında oynanabiliyor. Bu nedenle de oyunlar eski zamanlara göre daha eğlenceli hale geliyor. Böylece oyunlara olan ilgi gün geçtikçe daha da artıyor.

Oyun oynamak herkesin hakkıdır. Oyun oynayarak sıkıcı geçen zamanlarımızı eğlenceli hale getirebilir, daha zevkli geçirebiliriz. Ama oyun oynayarak güncel hayattan uzaklaşmayalım. Sürekli oyun oynayarak kendimizi oyun bağımlısı haline getirmeyelim. Öğrenci veya çalışan olsak bile her şeyi zamanında yapmak en doğrusudur. Oyunlar1 de size uygun güncel oyunlar sizi bekliyor. Tavsiye ettiğimiz siteye bu linkten ulaşabilirsiniz.