Beşiktaş ve Şişli ilçelerinin Etiler, Mecidiyeköy, Maçka, Fulya, Teşvikiye, Dikilitaş, Balmumcu, Ortaköy, Levent gibi semtlerinde en sık karşılaşılan sorunlardan biri çilingir, yani anahtarcı bulmak.

Yaklaşık on üç yıldır Beşiktaş ve Şişli’de kiracı olarak neredeyse bu semtlerin hepsinde oturdum, ya da buralardan arkadaşlarım oldu.

Hem kendim, hem arkadaşlarım o kadar çok çilingir aradık ki, kapı açma ya da doğrusu kapıda kalma hikayelerimizi yazsam çok satan bir roman olur, ardından filme çekilir, bir de dizisi yapılır.

Abartmıyorum, onüç yılda en az onüç kere çilingir arayışına girince en sonunda en yakın arkadaşlarım Beşiktaş’taki çilingir kardeşler İsmail ve Engin Karslı oldu.

Hatırlıyorum ilk kapıda kaldığımda saatlerce sokaklarda dolaşıp çilingir aramış Temmuz sıcağında kan ter içinde kalmıştım. Nereye gideceğimi de bilmediğimden arka sokağımda bir çilingir olmasına rağmen bütün sokakları karışlamıştım. O zamanlar akıllı telefonlar yoktu ki internetten arayalım.

İleriki yıllarda her kapıda kaldığımda cep telefonum sayesinde kolay atlattım krizleri. Google’da Beşiktaş Çilingir, Şişli Çilingir, Etiler Çilingir yazınca ilk karşıma çıkan numarayı aradım: 0 532 404 31 31.

Her seferinde “bir daha böyle bir salaklık yapmam artık” dediğim için de gelen çilingirden ne kart aldım, ne de telefonunu kaydettim.

Ama her defasında aynı salaklığı yapmaya devam ettiğim, anahtarlar arkasındayken kapıyı çarpıp çıktığım için yine Google, yine 0 532 404 31 31.

Bir süre sonra baktım her defasında gelen kişiler aynı. Onlar da sürekli beni gördükçe hınzır hınzır gülümsüyor. En sonunda arkadaş olduk. Kartlarını aldım, telefonlarını kaydettim.

Arabasının anahtarı kaybolan, çalınan ya da Anahtarı kırılan mı var? Oto uzaktan kumandası ve immobilizer’ı bozulan mı oldu? Çelik para kasasının şifresini unutan anahtarını kaybeden mi olmuş? Tüm çelik kapı, oto ve kasa kilit problemlerinde hemen Beşiktaş'taki çilingirler içinde özel bir yere sahip olan İsmail ve Engin Karslı kardeşleri arıyorum.

Sağ olsunlar hem benim hem çevremdekilerin çok sayıda sorununu kısa sürede çözdüler. İkisi de mesleklerini seven, işlerine yatırım yapan, en modern cihazlarla çalışan dürüst insanlar. Kazandıkları parayı kilit sistemleri (mul-t-lock, keso yale, atra, dierre, securemme, kaba) ile ilgili çok özel cihazlara yatırıyorlar. Ancak bu sayede yaptıkları işin kalitesi yükseliyor, sadece yeni müşteri değil yeni dost da kazanıyorlar. 

Siz de eğer Beşiktaş ve Şişli ilçelerinin Etiler, Mecidiyeköy, Maçka, Fulya, Teşvikiye, Dikilitaş, Balmumcu, Ortaköy, Levent gibi semtlerinde oturuyorsanız benim gibi bu web sitesini çok sık ziyaret edebilirsiniz: http://www.cilingir.com.tr/

(Tanıtım Yazısı)