2013 - 2014 kış sezonu gerçekten de deri ceket kullanımı açısından alın yılını yaşıyor diyebiliriz. Son yıllarda bu kadar fazla deri ceket kullanımı olmamıştır herhalde. Neredeyse sokaktaki 10 kişiden 7 sinde deri ceket var. Deri doğal bir materyal olduğundan dolayı ve uzun ömürlü olması sebebi ile çok fazla tercih edilmektedir. Yalnız deri ceketler birazcık da fiyat olarak el yakıyor denilebilir. Ortalama deri ceket fiyatları 400 TL ile 1500 TL arasında değişmektedir. Tabiki daha uçuk fiyatlara veya uygun fiyatlara da deri ceket bulabilirsiniz ancak bu vermiş olduğumuz fiyat aralığı genel bir aralıktır.

Sokaklara çıkıp baktığınız zaman özellikle çift olanlar benzer modeldeki ve renkteki deri ceketleri kullanmaktadırlar. Yani bayan olive renk kapitone deri ceket giymişse , aynı zamanda erkekde olive renk kapitone deri ceket giymektedir. Hal böyle olduğu zaman özentilik başlıyor ve herkes birbirinden görerek aynı tip deri ceket satın almak istiyor.

Deri Ceket Modelleri ve En Fazla Tercih Edilen Renk Seçenekleri

Bu sene bayan deri ceketler kullanımında krem renkleri ve fuşya tarzı dikkat çekici renkleri tercih etmektedirler. Erkekler ise deri ceket kullanımında yine herzaman olduğu gibi en fazla siyah , daha sonra kahve ve kahve üzeri siyah karartma efekti olan deri ceket modellerini kullanmaktadırlar. Aşağıda en fazla kullanılan deri ceket modellerine bakabilirsiniz. Yukarıda da belirttiğim gibi kapitone deri ceket modelleri en fazla kullanılan ve 2014 'ün dikkat çeken modelidir.