Burun ameliyatı yani tıptaki adıyla rinoplasti, hem burun şeklinin düzeltilerek buruna daha güzel bir şekil verilmesi hem de sağlıklı şekilde nefes alınması için yapılan bir uygulamadır.

Aynaya baktığınızda burnunuzu büyük ya da küçük buluyor olabilirsiniz. Hatta burnunuzun yüzünüze uygun olmadığını da düşünebilirsiniz. Öncelikle bunu düşünen ve burnunuzdan şikâyetçi olan tek insan olmadığınızı bilmelisiniz. Zira burun yapısını ve şeklini estetik bulmayan çok sayıda insan var. Özellikle burun kemerinde çıkıntı olmasından ya da burnunun şeklinden rahatsızlık duyan insan sayısı çok fazla. Bu durumda burun ameliyatı güzel bir buruna sahip olmak için uygulanan ve benimsenmiş bir çözümdür.

Burnunu estetik bulmayan çok sayıda insan olmasının sebebi, burnun yüzde gerçekten en çok dikkat çeken noktalardan biri olmasıdır. Yüzünüze yandan bakıldığında ve karşıdan bakıldığında burnunuz gerçekten şekli ve yapısı itibariyle size gerçekten rahatsızlık veriyorsa burun ameliyatı sonucunda daha estetik bir buruna kavuşabilirsiniz. Özellikle fotoğraflarda burnunuzun büyük olması ya da yapısı sıkıntı yaratan bir unsur haline gelebilir. Tüm bu sebeplerle burun ameliyatı sıkça başvurulan ve harika sonuçların elde edilebildiği bir yöntem olarak benimsenmiştir. Uzman eller, kısa bir operasyon sonrasında estetik açıdan sizi memnun edecek bir buruna sahip olmanızı sağlayabilir.

Burun ameliyatı, sadece estetik kaygılarla değil aynı zamanda sağlık açısından sıkıntılı durumlarda da başvurulan bir uygulamadır. Özellikle burnunuzdan nefes almakta zorlanıyorsanız burun ameliyatı sonrasında daha rahat nefes almanızı ve sağlıklı olmanızı sağlayacak sonuçlar elde etmeniz mümkündür.

Burun ameliyatı, estetik amaçların söz konusu olduğu durumlarda bayanlarda 17, erkeklerde ise 18 yaşından sonra uygulanabilir. Bununla birlikte sorun nefes almakta güçlük ve burun eğriliği ise daha erken yaşlarda buruna müdahale edilmesi mümkündür. Burnun estetiği söz konusu olduğunda uygulamanın burun dışına yapılması, nefes alma güçlüğü durumlarında da uygulamanın burun içine yapılması tercih edilir.

Burun ameliyatı günümüzde kapalı ameliyat tekniği ve açık ameliyat tekniği olmak üzere iki şekilde yapılabilmektedir. Dünya genelinde bu tekniklerin hangisinin daha iyi sonuç verebileceği konusunda çok tartışmalar yapılmaktadır. Bu konuda başarılı bir sonuç elde etmek adına uzmanın görüşü dikkate alınmalıdır. Kapalı ameliyat tekniği burun derisinin sıyrılmadan sadece burun delikleri içine kesilerin atılmasıyla yapılan bir uygulamadır. Açık ameliyat tekniğinde ise hem burun içi kesileri yapılır hem de burun deliklerinin ortasında bulunan Columella yapısına yatay bir kesi yapılır. Her iki teknikte de başarı oranı uzmanın becerisine bağlıdır. Burun ameliyatı konusunda her türlü bilgiyi http://www.selcukinanli.com sitesinde bulabilirsiniz.