İşyeri ve ofislerde alan konumlandırması ve paylaşımı son derece önemlidir. Yapılan ya da yapılacak olan işlere göre çalışanların kullanabilecekleri alan da değişebilmektedir. Bazı çalışanlar, diğer iş arkadaşlarına nazaran daha geniş bir alanda çalışma ihtiyacı duyabilirler. Bu durum, yapılan işin boyutuna göre ters yönde de değişebilmektedir. İşyeri ve ofis sahipleri, bu bağlamda bir kontrol mekanizmasına sahip olmak zorundadırlar. İşyeri ve ofisler için alan konumlandırması dendiği zaman akla ilk olarak bölme duvar sistemleri geliyor. Alanın belli parçalara ayrılabilmesi ve daha etkin bir biçimde kullanılmasını sağlayan bölme duvar sistemleri, aynı zamanda hizmet kalitesini de arttırmaktadır. İnsanlar, hizmet alırken daima alabilecekleri en iyi hizmete sahip olmak isterler. Dolayısıyla iş dünyasında insanları memnun etmek için her türlü hizmet sağlanabilmelidir. Bölme duvar sistemlerinin kullanımıyla beraber insanlar, işlemlerin güvenliğinden de emin olurlar. Özellikle banka ve benzeri işyerlerinde insanların tedirgin olmaları normaldir. Hizmet aldıkları alanın bölme duvar sistemiyle çevirili olması, insanlar açısından son derece önemlidir.

Duvar bölme sistemleri arasında yer alan panel bölme sistemleri, son yıllarda işyerlerinde en sık rastladığımız yapı malzemeleri arasında yer alır. İşyerlerinde güvenli bir ortam sağlamak için de panel bölme sistemlerinden faydalanılabilir. Doğal afetlerde ya da fiziki olaylarda maliyeti ve hasarı minimize edebilmek için bu tip sistemlere ihtiyaç duyulabilir. Panel bölme sistemlerinin giderek daha geniş bir kullanım hattına sahip olmasının özel sebeplerinden birisi de budur. Firmalar, aynı zamanda marjinal verimliliğe de önem verirler. Kullanılacak ek bir parça malzemenin işyerine olan katkısını ifade eden marjinal verimlilik, her işyeri ya da ofis yetkilisi için önemlidir. Panel bölme sistemlerinin marjinal verimliliğinin yüksek olması, bu açıdan son derece önemlidir.

Duvar bölme sistemleri, kullanılan malzeme ya da boyut itibarı ile ayrıştırılabilmektedir. Cam duvar sistemlerini buna örnek olarak vermemiz söz konusu olacaktır. Cam bölme sistemleri, işyerleri ve ofisler için en ideal duvar bölme sistemleri arasında yer alır. Çalışanların birbirine daha çok aşina olacağı bir ortam sağlayan cam bölme sistemleri, giderek daha yaygın bir alana sahip olmaya başlamıştır. Cam duvar sistemleri, diğer duvarlardan daha kolay temizlenebilmektedir. Klasik duvarların temizliği oldukça zahmetli ve bir o kadar masraflıdır. Yılda en az bir defa yaptırılması gereken temizlik boyası bile firma açısından büyük bir maliyet oluşturulabilir. Oysa cam duvar sistemlerinin kullanımı, böyle bir masraftan muaf olmanızı sağlayacaktır. Ayrıca günlük basit bir temizlik ile cam bölme sistemlerini çok uzun yıllar kullanmak söz konusu olacaktır. Kolayca temizlenebilen cam bölme sistemleri, yalıtım özelliğine de sahiptirler. İşyerlerinde aynı anda birden fazla çalışan ile birden fazla müşteri arasında diyalog olabilir. Bu da ortamda ister istemez bir gürültüye sebep olacaktır. Böylesi bir ortamda ne çalışanlar işlerine yeteri kadar özveri gösterebilirler; ne de hizmet alan müşteriler kendilerini rahat rahat ifade edebilirler.

Bölme duvar sistemlerini dilerseniz evinizde de kullanabilirsiniz ve bu sistemlerden çeşitli şekillerde yararlanabilmeniz söz konusu olacaktır. Örneğin; panel bölme sistemleri, zaman zaman açık alanlarda ya da eğlence ortamlarında da kullanılmaktadır. Özellikle havuzlarda giyinme kısımlarının panel bölme sistemleri aracılığıyla meydana getirildiğini söyleyebiliriz. Bu gibi bölgelerde alanı etkin bir şekilde paylaşmak çok önemlidir ve bu nedenle bölme duvar sistemlerine sıkça yer verilmektedir. Bölme duvar sistemleri, giderek daha geniş alanlarda kullanılmaya başlanmıştır. Günden güne kullanım alanını daha da zenginleştiren bölme duvar sistemleri, ileriki yıllarda daha farklı özelliklerle de üretilebilirler.