Dün sabah erken saatlerde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), Türkiye tarafından Kobani'ye saldırı düzenledi. Saldırının Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından düzenlendiği ileri sürülürken, konuya ilişkin olarak tanıklar konuştu.

Ersin Çaksu ve İbrahim Aslan'ın Özgür Gündem'de yer alan haberine göre, olayın canlı tanıkları, Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün "Söz konusu saldırıda, aracın Türkiye topraklarından geçerek sınır kapısına ulaştığı iddiaları tamamen yalandır," açıklamasını yalanlıyor.

"TÜRKİYE'NİN AKREPLERİ DE VARDI"

Olayın görgü tanığı olan asayiş görevlisi İsmail, olaylara dair şu bilgileri anlattı:

Araç hızla sınır kapısından geçtikten sonra infilak etti. Türkiye’nin akrepleri (zırhlı araç) de vardı orada. DAİŞ üyeleri onların arasından geliyordu. Yaralı bir arkadaşımı bu tarafa getirince, bu binanın üzerine çıktım ve bir DAİŞ üyesinin o tarafta ağacın üzerinden ateş ettiğini gördüm ve ben de ona ateş ettim.

"ARABA TÜRKİYE TARAFINDAN GELDİ"

Bir diğer asayiş görevlisi Elî ise, “Saat 04.00’dan itibaren Mahser köyünden batıya doğru olan bütün sınır hattında elektrikler kesildi. Bu arada, araba Türkiye tarafından geldi” dedi.

"TÜRKİYE'DEN GİRERKEN GÖRDÜM"

Patlamada yaralanan Mihemed Heqî isimli asayiş görevlisi ise, yaşananlara ilişkin şu bilgileri verdi:

Nöbete gittiğimde zincir sesi duydum bir ara. Sesin olduğu tarafa baktığımda, Türkiye tarafından bir aracın kapıdan geçerek bize doğru geldiğini gördüm. Bizim tarafa geçtikten sonra sokağı döndü ve infilak etti. Ondan sonra evler üzerimize yıkıldı ve ne olduğunu anlamadık. Gerisini bilmiyorum. Aracın sadece bizim kapıyı devirme sesini duydum diğer kapıları duymadım. Türkiye’nin akrepleri de ötede duruyorlardı. Onların yanından geldi araç. Aynı zamanda orada 50’ye yakın DAİŞ üyesi vardı. Sonra zaten silonun üzerine çıkıp kanaslarını kurdular. Araç askeri bir araçtı. Yeşil renkliydi. Üzerinde doçka da vardı. Türkiye’den girerken gördüm. Bizim kapıya gelene kadar baktım.”

"KENDİ GÖZLERİMLE GÖRDÜM, ONLARIN ARAÇLARININ RENGİNDEYDİ"

Olayın bir diğer görgü tanığı olan Doktor Menav Kitkanî de şunları söyledi:

Nöbet için aşağıya indim. Yakınımıza düşen bir havan vardı. Nereye düştü diye bakmaya çalışırken, o esnada palatlı bir araç kapıyı geçerek, binamızın arkasında infilak etti. Türkiye’den geldiğini kendi gözlerimle gördüm ve onların araçlarının renginde bir araçtı.