Seçim sürecinde muhalif kesimlerin anonim sloganına dönüşen “TAMAM”, kurulan yeni televizyonun adı oldu. TAMAM TV 2 Haziran Cumartesi (bugün) saat 20.30’da Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda yayına başlıyor.

TAMAM TV adına yapılan açıklamada, medyanın seçim döneminde tepki çeken taraflı tutumu eleştirilerek sosyal medyada büyüyen #KapatGitsin, #TamamKapatıyoruz gibi kampanyalar hatırlatıldı ve bu tepkinin kendi mecra alternatiflerini yarattığı belirtildi. 

Yapılan açıklama şöyle: 

GÖNÜLLÜ FAZETECİLER TARAFINDAN OLUŞTURULDU

TAMAM TV, medyadaki adaletsizliği ve ihlalleri ülkeye ve dünyaya göstererek gayrimeşru uygulamaları teşhir etmek hem de halkın haber alma ve iletişim hakkını, muhalefetin propaganda özgürlüğünü savunmak için son yıllarda kazanılmış bir dizi olanak ve deneyimden yola çıkan gönüllü gazeteciler tarafından oluşturuldu…
Çapul TV, Hayır TV, Adalet TV gibi alternatif medya çalışmalarında kazanılan deneyimleri 24 Haziran sürecinde yurttaşların ana akım medyaya tepkisi ile buluşturmayı hedefleyen bu yeni çalışmanın adresi sokaklar, parklar.

İNTERNET ÜZERİNDEN CANLI YAYIN YAPACAK

TAMAM TV, 2 Haziran Cumartesi akşamı Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda ilk canlı yayınını gerçekleştirecek. Stüdyo da ekran da parka kurulacak. İnternet üzerinden yapılacak canlı yayın, internetin olduğu ya da alternatif ekranların kurulduğu her yerden izlenebilecek, paylaşılabilecek.

Parktaki sahra stüdyosu yayınına medyadaki sansür ve adaletsizliğe karşı televizyonlarını kapatıp sokağa çıkan yurttaşlar, sivil inisiyatifler, farklı siyasi örgüt ve platformlar, siyasetçiler, kısacası katılmak isteyen herkes davetli. Davetliler yayınların yalnızca izleyicileri olmayacak, doğrudan yayınlara katılacak, kendi yayınlarını da kendileri yapacaklar.

ORTAK YAYIN GERÇEKLEŞTİRİLECEK

TAMAM TV sosyal medya hesaplarından (Scope, Twitter) yapılacak yayın aynı zamanda ortak yayını ve paylaşımı kabul eden çok sayıda özgür basın mecrası, internet TV ve haber sitelerinden de yayında olacak.

Öncelikle 24 Haziran seçimine kadar haftalık olarak sürecek yayınların içeriğinde, seçim sürecine dair sansürlenen gerçekler, katılan tüm adaylarla röportaj ya da açık oturumlar ile parklarda ekran başı buluşmalarına katılan yurttaşların katıldığı forumlar oluşturacak.