Araç sahiplerine gündelik hayatta meydana gelebilecek kusurlu trafik kazalarında karşı tarafa verilen zararı karşılama konusunda önemli ilave güvenceler sunan İhtiyari Mali Mesuliyet (İMM) Sigortası, kasko veya zorunlu trafik sigortası poliçelerine ek olarak yaptırılabiliyor. Böylece tam kusurlu olunması durumunda kasko ve zorunlu trafik sigortası poliçesinde teminat altına alınmayan maddi ve manevi tazminatlar belirlenen limitlere kadar karşılanabiliyor.

İhtiyari Mali Mesuliyet Sigortası ile Maddi ve Bedeni Hasarlarda Ek Koruma

Araç fiyatlarının yükselmesiyle önemi artan zorunlu trafik sigortasıyla birlikte ihtiyari mali mesuliyet poliçelerinin sayısında da artışlar yaşandığı belirten sigortaladim.com Pazarlama Direktörü İzzet Özveren, “İhtiyari Mali Mesuliyet Sigortası, araç sahibinin verdiği maddi zararın, Trafik Sigortası teminatları kapsamında karşılanmasının ardından kalan kısmı (maddi ve manevi) güvence altına alan bir sigorta. Herhangi bir olay yaşandığında ortaya çıkan maddi zararlar sigorta şirketleri tarafından karşılanır. İhtiyari mali mesuliyet sigortası da isteğe bağlı bir ek teminattır ve kasko sigortaları ile birlikte yaptırılabilir. Kişileri maddi açıdan büyük bir masraf altına sokmaktan kurtaran bu poliçenin sayısında artış yaşansa da, bu konuda daha fazla bilinç oluşturulmasına ihtiyaç var. sigortaladim.com olarak sigorta konusunda toplumu bilinçlenirmeye, şeffaf ve tarafsız olarak bilgi vermeye devam edeceğiz” dedi.

Örnek olarak, olası bir kazada yüzde 100 kusurlu taraf olunması durumunda, çıkan hasar bedeli 300 bin TL olursa, zorunlu trafik sigortası bu maliyetin sadece 120 bin TL'sini karşılayacak. İMM olmaması durumunda kalan 180 bin TL’lik maliyet tam kusurlu tarafa kalacaktır. İMM poliçesine sahip olunduğunda, bu kısım İMM sigortası teminatları ve limitlerinden karşılanır.