Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi’ni (MHP) son günlerdeki operasyonlar hakkında bilgilendirecek Hükümet'in bugünkü toplantılarının programında Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) ziyaret yer almıyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, son günlerde yürütülen polis operasyonları ile ilgili dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye telefonla bilgi verdi.

Bugün de Savunma Bakanı Vecdi Gönül başkanlığında bir heyet iki lideri bilgilendirmek üzere ziyaret edecek.

Heyetin programında ise HDP yer almadı.

BAHÇELİ'NİN DEDİĞİ GİBİ 'YOK FARZ EDİLİYOR'

HDP'ye yönelik bu yaklaşım, seçimlerden sonra "HDP 80 milletvekili aldı. Biz ise HDP’yi yok farz ediyoruz. Bir 'siyasi kurum' olarak algılamıyoruz," diyen MHP lideri Bahçeli'nin sözlerinin fiiliyatta karşılık bulduğunu gösteriyor.

HEYET, CHP VE MHP'Yİ ZİYARET EDECEK

Vecdi Gönül başkanlığındaki heyet, ilk olarak saat 16:00'da “operasyonlar ve alınan önlemler konusunda” CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu parti genel merkezinde bilgilendirecek.

Heyette Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Celalettin Lekesiz ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de yer alacak.

Aynı heyet saat 18:00'de de MHP Lideri Bahçeli'yi partisinin genel merkezinde ziyaret edecek.