Mayıs nedeniyle İstanbul Valiliği tarafından saat 06.00'dan itibaren Taksim Meydanı'na çıkan yollar kapatıldı.

Şişli ve Beşiktaş yönünden Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçen çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Ferhat Yaşar'ın Gazete Duvar'da yer alan haberine göre, İstanbul'da sabah saatlerinde Şişli Cumhuriyet Caddesi'nden Taksim Meydanı'na yürümek isteyen 12 kişi gözaltına alındı. Kurtuluş ve Beşiktaş'ta da polis saldırıları oldu.

Kurtuluş'ta Öğrenci Kolektifleri üyeleri ile Beşiktaş Akaretler'den Taksim Meydanı'na yürüyüşe geçen Gençlik Komiteleri üyeleri ile Mecidiyeköy Cevahir AVM önünde toplananlar polis tarafından gözaltına alındı.

KONFEDERASYONLAR ÇELENK BIRAKTI

İşçi konfederasyonları temsilcileri ise Taksim Meydanı'na çelenk bırakarak, anmada bulundu. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, yönetim kuruluyla birlikte Taksim'deki Atatürk anıtına yürüdü. Buraya çelenk koyan Arzu Çerkezoğlu, “Bugün 1 Mayıs. Bugün işçi emekçi sınıfının Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma günü. DİSK Yönetim Kurulu olarak çelengimizi bırakmak üzere buradayız. Sizler de biliyorsunuz İstanbul'da bu yıl 1 Mayıs mitingimizi Maltepe Meydanı'nda gerçekleştireceğiz. Birazdan hep beraber oraya gideceğiz. 1 Mayıs meydanı, Taksim meydanıdır. Yıllarca 1 Mayıs'ın ve Taksim'in özgürleştirilmesi için uzun mücadeleler verdik. 2010, 2011 ve 2012 yıllarında sadece Türkiye'nin değil dünyanın en büyük 1 Mayısını yaptık bu meydanda" dedi.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve beraberinde temsilciler de Kazancı Yokuşu'na gelerek, 1 Mayıs 1977'deki olaylar sırasında hayatını kaybedenlerin anısına Kazancı Yokuşu'na karanfil bıraktı. Gruptakiler daha sonra Taksim Cumhuriyet Anıtı'na geçerek buraya çelenk sundu.
Hak-İş bu yıl meydanlarda kutlama yapmama kararı almıştı.