Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Birleşik Mücadele Güçleri, Irak'ın kuzeyinde PKK'ye yönelik yürütülen askeri operasyonlarda kimyasal silah kullanıldığı iddialarına ilişkin İstanbul Beyoğlu'nda buluştu.

Duvar’dan Ferhat Yaşar’ın haberine göre, HDP'nin çağrıda bulunduğu yürüyüş öncesi Taksim’de çok sayıda sokak ve cadde polis barikatları ile kapatıldı.

Galatasaray Meydanı'nda slogan atarak yürüyüş başlatan bir grup, önce abluka altına alındı. Grup daha sonra kelepçelenerek gözaltına alındı.

221486

Polis, HDP milletvekilleri Sezai Temelli, Ayşe Acar Başaran, Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Tayyip Temel ile birçok kişiyi Balyoz Sokak’ta ablukaya aldı. Tüm engellemelere rağmen İstiklal Caddesi'ne çıkan HDP’li vekiller, “Kimyasal silah iddiaları araştırılıncaya kadar alanlarda olacağız” dedi.

İstanbul Barosu binası önünde ablukaya alınan HDP’li vekiller Gülistan Kılıç Koçyiğit, Fatma Kurtalan, Sezai Temelli, Tayip Temel ve Ayşe Sürücü, burada açıklama yaptı.

221483

Sezai Temelli, "Şebnem Korur Fincancı haksız, hukuksuz yere cezaevindedir. Neden? Çünkü bu ülkede kimyasal silaha dair ‘gerekirse bir soruşturma açılsın’ çağrısında bulundu. Onu biz de dile getirdik. Savaşa karşı ses çıkarmak yoksulluğa karşı ses çıkarmaktır" diye konuştu.

Tayyip Temel de "Onlarca parti yöneticimiz ve üyemiz gözaltına alındı. Kimyasal silah iddiaları araştırılıncaya kadar alanlarda olacağız. Ne olursa olsun bundan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

İstiklal Caddesi’ne çıkan sokaklarda protestolarını sürdüren kitle daha sonra HDP İstanbul İl Örgütü önüne geçti.

221485

ŞIRNAK’TA MİLLETVEKİLİ FENALAŞTI

Şırnak'ın Silopi ilçesinin Başverimli beldesinde de "İnsanlık Yürüyüşü" yapılmak istendi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, aralarında DBP Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır’ın da olduğu kitle, HDP belde binasından yürüyüşe geçti. Parti binasını ablukaya alan askerler bir süre sonra içinde gaz bulunan tazyikli su sıktı.

HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir ve birçok kişi gazdan etkilendi. Dağılan grupların yeniden bir araya gelmesinin ardından askerler tarafından atılan plastik mermi ve gaz bombaları HDP Milletvekili Nuran İmir’e isabet etti. İmir, fenalaştı.