TMMOB ile dayanışma ve polis operasyonlarını protesto için düzenlenen basın açıklamasının ardından İstiklal Caddesi’ndeki yürüyüşte polis saldırısından kaçan eylemciler Ayhan Işık ve Sadri Alışık sokaklarında “esnaf” olduğu iddia eden eli sopalı sivillerin saldırısına uğradı.

İLK SALDIRI AYHAN IŞIK SOKAK’TA

Sendika.Org'un haberine göre, İstiklal Caddesi’nde polisin TOMA, zırhlı personel taşıyıcı, gaz bombası ve plastik mermi kullandığı saldırıdan kaçan eylemciler ara sokaklara girince, Ayhan Işık Sokak’ta bir kişi polisin arkasında “Biz sokağımızı koruruz” diye seslendi ve esnafı kışkırtan konuşmalara başladı.

“Bunlar hep basın yüzünden, 40 gündür iş yapamıyoruz” diye konuşan saldırgan daha sonra basın emekçileriyle ve eylemcilerle tartışmaya başladı. Bunun üzerine tartışma büyüdü ve 7-8 kişilik bir grup yalnız yakaladıkları bir eylemciyi dövmeye başladı.

Saldırıya cadde üzerindeki MADO’dan çıkan bir kişi de katıldı ve yerdeki eylemciyi tekmelemeye başladı. Diğer eylemcilerin ve basın emekçilerinin tepki vermesi üzerine MADO çalışanı dükkanına kaçtı. Arkadaşları ise geri dönen saldırganı sırtını sıvazlayarak karşıladı.

SADRİ ALIŞIK SOKAK’TA ELİ SOPALILAR

Benzer bir saldırı da hemen yan tarafta yer alan Sadri Alışık Sokak’ta yaşandı. Aralarında La Bonita’dan çıkan eli sopalı kişilerin de bulunduğu bir grup saldırgan eylemcilere saldırdı. Saldırganlar içinde bir grup da eylemcilere soda şişeleri fırlattı. Gerilim sırasında neyden kaynaklandığı tartışmalı olan birkaç patlama sesi de duyuldu.

Polis saldırılarında aralarında ETHA muhabiri Ali Can Elagöz’ün de bulunduğu iki basın emekçisi yaralandı.