Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, Demokratik Toplum Kongresine (DTK) yönelik gerçekleştirilen gözaltı operasyonlarını protesto etmek amacıyla Taksim Tünel’de basın açıklaması yapmak isterken aralarında partinin il eş başkanları Erdal Avcı ve Elif Bulut’un da bulunduğu 22 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen 22 kişiden 21’i emniyette alınan ifadelerinden sonra serbest bırakıldı.

Serbest bırakılmayan Cahit Tunar'ın ise hakkında açılan bir soruşturma nedeniyle savcılığa sevk edileceği belirtildi.

"HUKUK REFORMUNUN NE OLDUĞUNU BİZZAT DENEYİMLEDİK"

HDP İl Eş Başkanı Elif Bulut, serbest bırakılmasının ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Hukuk reformunun ne olduğunu bir kez daha bizzat deneyimledik. Amed operasyonunu protesto etmek için yapacağımız basın açıklamasına başlamadan darp edilerek gözaltına alındık saatler sonra hepimiz serbest bırakıldık. Hep birlikte özgürlük mücadelemizi büyütmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Eş Başkan Erdal Avcı da Twitter paylaşımında Bülent Arınç'ın haksız tutukluluklarla ilgili sarf ettiği sözlere gönderme yaparak "Herkese merhaba. Hepimiz görevlerimizin başındayız. Bülent Arınç'ın açıklamalarını test ettik, sonuç negatif çıktı. Birileri biliyor, HDP’nin yeri sokaklar ve meydanlardır. O Tünel meydanında basın açıklaması yapacağız, bu da böyle biline" ifadelerini kullandı.