Danıştay'ın Gezi Parkı'na Topçu Kışlası yapılması ve ağaçların kesilmesi projesinin iptal edilmesine dair geçen yıl verdiği kararı oyçokluğuyla kaldırmasının ardından açıklama yapan Taksim Dayanışması, "Aklınızdan bile geçirmeyin" dedi. 

Taksim Dayanışması, Danıştay'ın, Gezi Parkı'na Topçu Kışlası yapılmasını da içeren imar planının iptal kararını bozması üzerine bugün bir çok kitle örgütü temsilcisinin de katılımıyla basın toplantısı düzenledi.

Yapılan açıklama ile bütün mesleki, bilimsel ve etik kuralları hiçe sayarak verilen "yok hükmündeki" bu karar karşısında, "Niyetinizin farkındayız, aklınızdan dahi geçirmeyin!" sözleriyle AKP iktidarı uyarılarak, dayanışma, mücadele ve direniş çağrısı yapıldı.

İktidarın yargı üzerindeki baskısına dikkat çekilen açıklamada, Danıştay kararı "zorlama ve ısmarlama" olarak değerlendirilirken, kararın "iktidarın, siyasi ve doğal tarihi ve kültürel varlıklarımızın yağması üzerinden sürdüğü kısa vadeli ekonomik çıkarları uğruna neleri göze aldığının ve yargı üzerindeki baskısını nasıl gerçekleştirdiğinin gerçek bir kanıtı niteliğindedir" denildi.

Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'nın artık tüm dünyanın koruması altında olduğu belirtilen açıklamada, "Mehmet Ayvalıtaş, Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Medeni Yıldırım, Abdullah Cömert, Ahmet Atakan, Hasan Ferit Gedik, Berkin Elvan, Mehmet İstif ve Fadime Ayvalıtaş’ın zihnimizden silinmeyen gözleri; sizlerin ve Taksim Meydanı’nın üstündedir" ifadeleri kullanıldı.