Depremde ölenlerin bilezikleri için kollarının kesildiğini ileri süren ancak yalan söylediği ortaya çıkınca tutuklanan MasterChef Uğur Kardaş tahliyesinin ardından takipçilerine seslendi.

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası deprem bölgesinden paylaşım yapan Uğur Kardaş “Afgan biri enkazdan ceset çıkartıp, bileziğini almak için kolunu kesiyor” şeklinde gerçek dışı bilgi yaydığı gerekçesiyle 12 Şubat'ta tutuklandı. Dün tahliye edilen Uğur Kardaş sosyal medya hesabından takipçilerine şu açıklamayı yaptı:

"Gerçekten hepinize tek tek cevap vermek çok isterim ama arkadaşlar beni de anlayın. Sizi çok özledim. Çok güzel yemek videolarıyla geri geleceğiz. Saç sakal biraz kesilecek. Geldim, sizi çok seviyorum. Çok şükür."

Emniyet Müdürlüğü, Uğur Kardaş'ın Adıyaman Havalimanı'nda gözaltına alınmasının ardından şu açıklamayı yapmıştı:

“Sosyal medyada depremde yapılan çalışmalar hakkında provakatif paylaşımlar yaptığı tespit edilen Mustafa Uğur Kardaş isimli şüpheli Adıyaman Havalimanında yakalanmış, yapılan mülakatta özetle; kendisinin enkaz çalışması yaptığı esnada çevrede vatandaşlardan ‘Enkaz altından çıkarılan cesetlerin yol kenarına konulduğunu, birkaç kişinin kollarını kesip üzerinde bulunan altınların alındığını, hırsızların Afganistan uyruklu olduğunu duyduğunu, bu iddiasını kanıtlayacak herhangi bir delilinin olmadığı’ şeklinde beyanlarda bulunmuştur.”