Yeşiller Partisi, cinsel tacizle suçlanan partinin kurucularından Korhan Gümüş'ün kurucu üyeler listesinden çıkartıldığını ve parti üyelik sürecinin de sona erdiğini duyurdu. 

Yeşiller Partisi'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Yeşiller Partisi olarak, erkek şiddeti karşısında sessiz kalmayan kadınların yanındayız. Korhan Gümüş’ün Yeşiller Partisi kurucu üye listesinden çıkartılarak parti üyelik sürecinin sona erdiğini kamuoyunun bilgisine sunarız." denildi. 

Korhan Gümüş, tacizle suçlanmasının ardından Açık Radyo'da daimi olarak katıldığı programdan da çekilmişti. Gümüş yaptığı açıklamada, "Açık Radyo'yu zor durumda bırakmamak için Metropolitika programından çekiliyorum" demişti. 

Bir kamu kuruluşunda çalıştığı için adını vermek istemeyen ve sosyal medyada Nahi Degün mahlasını kullanan İ.T. adlı kadın, Korhan Gümüş’ün kendisi üzerinde nüfuzunu, yarattığı imajı ve pozisyonunu kullandığını söylemişti.  

İ.T., “Çok gençtim ve bu taciz mi değil mi diye kafam karışıyordu. Benden en az 20 yaş büyüktü. Kendisine asla bir alan açmadım, tepkisiz kalarak suskunlaştım ama birlikte gezme ve Ada’daki evine gitmeyi teklif edince hemen ve panikle reddederek ondan uzaklaştım” ifadelerini kullanmıştı. 

İ.T.’nin ardından Twitter’da başka bir kadın da Gümüş’ün kendisini taciz ettiğini şu sözlerle belirtmişti:  

“Korhan Gümüş ile aynı hikayeyi ben de yaşadım ama sizin kadar net bir tavır koyamadım. Elde ettiği mevkileri bu şekilde kullanan biri bu şahıs. Konuşmak çok zor geliyordu ancak dünden beri kendimi daha iyi hissediyorum.” 

'YANLIŞ ANLAŞILDIĞIMI DÜŞÜNÜYORUM' 

Gümüş ise suçlamalar karşısında, “Cinsel bir yönelimim olmadı, yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum. Buna rağmen, böyle algılandığı için özür dilerim” diyerek kendisini savundu.