2014 yılında, Erzurum’a sözleşmeli olarak atanan Rabia Karakaya isimli genç kadın, kendisiyle aynı hastanede çalışan, hasta bakıcı Bilal Yılmaz tarafından cinsel tacize maruz bırakıldığını duyurdu.

İlgili yerlere şikayette bulunan Karakaya, Yılmaz’ın “Git istediğin yere şikayet et, bana bir şey olmaz” dediğini öne sürdü.

BirGün’den Ezgi Yıldız’a konuşan Karakaya başından geçen süreci aktardı.

“2014 yılında Erzurum’a sözleşmeli olarak atandığını ve çalıştığı klinikte Yılmaz’ın hasta bakıcı olduğunu belirten Karakaya, “Başlarda ilişkimin olduğunu bildiği için benimle abi kardeş ilişkisi kurdu. İlişkimin sona erdiğini öğrenince bana teklifte bulundu ve ben de reddettim. Huzursuz olmamak için çalıştığım kliniği değiştirdim. 5 yıl boyunca bana herhangi bir yerden ulaşmadı” dedi.

Evli ve çocuğu olan Yılmaz’ın 2020 yılı Mayıs ayında ‘Sena’ isimli sahte bir sosyal medya hesabı açarak kendisine mesaj attığını ifade eden Karakaya, mesajlardan rahatsız olduğunu ve kedisini tanımadığımı söyleyince hakaret ve tecavüz tehditlerine maruz bırakıldığını söyledi.

Karakaya, tehditlerin ardından emniyete şikayetçi olduğunu ve 1 ay içinde şahsın tespit edileceğinin söylediklerini anlattı ve ekledi:

“Bu sırada Instagram’dan arayıp cinsel organını göstererek tacizini sürdürdü. Tekrar emniyete başvurdum bana pornografik içerikli mesajlar attığını ve artık bir şeyler yapmaları gerektiğini söyledim. Polisin bilgisi dahilinde başka bir sosyal medya hesabından şahsı tespit edebilmek için yazdım. Fotoğraf istedim, bana ‘ben erkeğim bakma kullanıcı adımın Sena olduğuna tanışalım’ dedi. Kendi fotoğrafını atınca şahsı tespit ettim.”

Bu gelişmelerin ardından Yılmaz’ın ifadeye çağrıldığını ve ifade vermeye gelirken yanında eşi ile annesinin olduğunu söyleyen Karakaya, “İfadesinde; pişman olmadığını, babasının öldüğünü ve psikolojisinin bozuk olduğunu acısını unutmak için de canı ne isterse onu yapacağını, belirtmiş” dedi.

ÖLÜM TEHDİTLERİ SÜRÜYOR

Karakaya sözlerini şöyle sürdürdü:

İfadesinin ardından bana ’Git istediğin yere şikayet et, bana bir şey olmaz’ dedi. Dediği gibi de oldu, ona bir şey olmadı. Gizli numaradan arayıp, şikayetinden vazgeç yoksa Erzurum’dan sağ çıkmazsın seni öldürürüm, diyerek tehditlerini sürdürdü.

‘KORKUYORSAN COVİD SERVİSİNDE ÇALIŞANLARLA KAL’

Rabia Karakaya, ilgili sürece dair çalıştığı hastane yönetiminin şahsın sadece birimini değiştirdiklerini, ölüm tehditlerinin ardından da ‘başının çaresine bak bizi karıştırma’ dediğini söyledi.

Çalıştığı kurumda mobbinge maruz bırakılan Karakaya; “Çalıştığım yerde bana adımın çıkacağını ve sonuç alamayacağım söyleniyor. Eğer korkuyorsam da COVID-19 biriminde çalışan sağlıkçılara tahsis edilen KYK yurduna yerleşmemi ve ellerinden başka bir şey gelmeyeceğini söylüyorlar” dedi.

“Beni evimde öldürebilecekse bunu yurtta da yapabilir. Emniyet ise dava görülmeden koruma veya uzaklaştırma kararının verilemeyeceğini söyledi” diyen Karakaya, “Çalıştığım hastanede yönetimden tek istediğim, onu farklı bir yere göndermeleri oldu, bunun karşılığında odadan kovuldum ve küstahlıkla suçlandım bana ‘kime güveniyorsun’ dediler” ifadelerini kullandı.

ADALET YİNE SOSYAL MEDYADA ARANIYOR

Psikolojik destek alıyorum ve iş dışında zorunlu kalmadıkça evden çıkmıyorum kapımı üst üste kilitliyorum yapabileceğim bunlarla sınırlı. Ölmek istemiyorum. Sesimi sosyal medyadan duyurmak zorunda kaldım, başka çarem yok’ dedi.

‘DAVAYA YALNIZ GİTMEK İSTEMİYORUM’

Yaşadığı taciz olayını; aile bireylerinin sağlık sorunları olduğundan bu süreçten zarar görmelerini istemediği için paylaşmadığını ve 23 Eylül tarihinde görülecek davayla ilgili olarak avukatlarla yaptığı görüşmelerde, gelirinin mahkeme masraflarını karşılayamayacağını söyleyen Karakaya, mahkemeye yalnız gitmek istemediğini ve avukat desteği istediğini ifade etti.