Taciz iddiaları ile sosyal medyada trol hesapları tarafından hedef gösterilen ve ardından Cizre Cumhuriyet Savcılığı tarafından haklarında soruşturma açılan HDP Cizre İlçe Örgütü üyeleri, sosyal medya hesapları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Cizre İlçe Örgütü üyeleri, geçtiğimiz gün Hatip Yazıcı adlı trol bir hesabın 'CizreHDP'deTecavüz' başlığıyla sosyal medyada yaptığı paylaşımlar nedeniyle gündeme geldi. Ardından Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 5 isim hakkında 'taciz' iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonrası HDP'li 5 ismin dün  Cizre Adliyesi’ne giderek suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. 

'ALNIMIZ AK, İFADEMİZİ ALMIYORLAR'

HDP'liler suç duyurusunda Hatip Yazıcı isimli sayfa tarafından isimleri  verilerek hedef gösterildiklerini, mevcut hesapların bulunarak cezalandırılmalarını istedi. İstismar iddiaları ile suçlanan C.Ö, suç duyurusu sonrası yaptığı açıklamada, "Biz dün Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurduk. Kimse ifademizi almadı. Sözde devletin ajansı soruşturma başlatıldı demişti. Ancak iki kez adliyeye gitmemize rağmen kimse ifademizi almıyor. Biz de suç duyurusunda bulunduk. Ortada herhangi bir kadının beyanı yok. Sadece sosyal medya paylaşımı var" dedi.

'KİRLİ OYUNLARA ALDIRMAYACAĞIZ' 

C.Ö açıklamasına şöyle devam etti: "Bu komplo iktidarın HDP üzerinde yaratmak istediği kirli algının bir parçasıdır. İşbirlikçiler ve trol ordusu ortaklaşarak direniş kenti Cizre’yi töhmet altında bırakmak istedi. Teslim alamadıkları kentin kalbine alçakça hançer saplamak istediler. Ancak halkımız bu düşkünleri ve işbirlikçileri iyi tanıyor. Botan’ın direngenliği ve onurlu mücadelesi karşısında kaybedecekler. HDP halkın sorunlarına cevap olmaya demokratik muhalifini yapmaya devam edecektir. Biz HDP gönül vermiş çalışanları da hodri meydan diyoruz. Varsın polis, savcı gelsin. Alnımız ak. Vermeyeceğimiz hesabımız yok. Bu tür kirli oyunlar bizim daha fazla örgütlenmemize vesile olacaktır."

Kaynak: MA