Floridalı bir acil servis hemşiresi, Kovid'e karşı ön saflarda çalışırken edindiği yürek parçalayıcı deneyimleri anlattı. Bunların arasında bir hastaya hayat kurtarıcı solunum cihazına bağlansın diye yalvarmak zorunda kalmak da var.

26 yaşındaki Lauren Anderson, tehlikeli derecede Kovid hastası olan ve entübe edilmesi gereken ancak bunun yerine eve gitmek isteyen bir hastaya yıkıcı bir mesaj yazmak zorunda kalmış.

Hemşire ve hasta sadece notlarla iletişim kurabiliyormuş. Bu yüzden Anderson, bir bilgisayar kağıdı parçasını telaşla karalamaya mecbur olmuş.

Anderson şöyle yazmış:

Öleceksin tatlım! Lütfen! Eğer yaşamak istiyorsan, bu şimdi yapılmalı. Bunu yapmazsak, yaşamak için tek şansını kaybedebilirsin. ÖLECEKSİN! Hayatını kurtarmaya çalışıyorum!

26 yaşındaki Anderson, Florida eyaletine bağlı Daytona Beach'teki Halifax Health Medical'ın acil servisinde çalışıyor. The Daytona Beach News-Journal'ın haberine göre hemşire, bekleme odalarının dolu olduğunu, yatakların her zaman müsait olmadığını ve ambulansla gece gündüz hasta getirildiğini söyledi.

Anderson "Bunlar sürekli gelen, durumu çok kötü hastalar" dedi:

Bir hasta geldiğinde Pandora'nın Kutusu gibi oluyor. Her zaman herkesin Kovid olduğunu varsayıyoruz, bu yüzden hepsi tecritte.

Halifax Health'in üç hastanesinde çarşamba günü itibarıyla tedavi gören 144 Kovid hastası vardı.

Anderson, "Bu hastaları tutmak için hızlıca yeterli oda bile yapamıyoruz" diye konuştu:

Bu yüzden acilde kalıyorlar.

Florida Hastaneler Birliği (The Florida Hospital Association), eyalet genelindeki hastanelerin yüzde 60'ını gelecek hafta içinde ciddi bir personel sıkıntısı beklediğini bildiriyor.

Anderson, maske zorunluluğu kaldırıldığından beri hastanelere gelen Kovid hastalarının sayısında fırlama olduğunu ifade etti. Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı verilere göre Florida'da 3 bin kadar, yüksek bulaşıcılıktaki delta varyantı vakası tespit edildi.

Anderson, "2.0 Delta varyantı berbat bir şey" dedi:

Tünelin ucunda ışık görmüyorum. Bunun ne zaman biteceğini bilmiyorum.

Kaynak: Independent Türkçe