DSG komutanlarından Rojda Felat, yarısı denetimlerinde olan Tabka Barajı'nın tamamının alınmasının an meselesi olduğunu söyledi.

Nazım Daştan'ın dihaber'de yer alan haberine göre Demokratik Suriye Güçleri’nin Tabka operasyonu, “Yeni Tabka” denen 3 mahalledeki şiddetli çatışmalar devam ediyor. Kent merkezini neredeyse tümünü kontrolüne alan DSG güçleri, yönünü Ortadoğu’nun en büyük barajı olan Tabka Barajı’na çevirdi.

Operasyonu değerlendiren DSG komutanlarından Rojda Felat, edindikleri deneyimle kayıpların yaşanmaması için temkinli ilerlediklerini aktardı. Güçlerinin Fırat Nehri’ni aşarak karşı tarafa geçtiğini ifade eden Felat, buna karşın DAİŞ'in saldırılarının arttığını, bomba yükü araçlar ve ağır silahlarla güçlerinin hedef aldığını, saldırılara anında cevap vererek tüm saldırıları kırdıklarını söyledi.

Hamlenin önemli bir aşamasında olduklarını dile getiren Felat, şunları söyledi: “Önce Tabka Askeri Havaalanı ve Tabka-Rakka yolunu aldık. Kenti kuşatamaya aldıktan sonra da kent merkezine ilerledik ve büyük bir bölümünü kontrol altına aldık. Bu güne kadar ki bölümde kaybımız da çok azdır. Neredeyse 150 köy özgürleştirdik. Onlarca mezra ve yerleşim yerinin yanı sıra kentin mahalleleri kontrolümüz altındadır.”

TABKA BARAJI’NIN ÖZGÜRLEŞMESİ AN MESELESİ

Güçlerinin şimdi Tabka Barajı’na ilerlediğini belirten Felat, DAİŞ'in kara bir propaganda yürüttüğünü, barajın patlama riskinin bulunduğunu yaydıklarını, uluslararası güçlerin dikkatini buraya çekmeye çalıştığını söyleyen Felat, şöyle devam etti:

“Bu şekilde bizim orayı özgürleştirmemizi engellemeye çalışıyorlar. Söylenenlerin hiçbir gerçekliği yok. Bizim orayı yıkmaya ve patlatmaya çalıştığımız belirtiliyor. Bu doğru değildir. Biz baraja bir zarar gelmemesi için zaman zaman mühendislerden oluşan teknik ekipler oraya gönderiyoruz. Barajın yarısı bizim kontrolümüz altındadır. Barajın tamamının alınması için farklı ve yeni yöntemleri devreye koyduk. Barajın özgürleşmesi an meselesidir. Müjdeli haberi yakında halkımıza vereceğiz.”

DAİŞ'in barajın stratejik önemini bildiği için tüm gücünü baraja aktardığını ifade eden Felat, barajın özgürleştirilmesinin de büyük bir yankı uyandıracağını, morallerinin daha da düşeceğini ve bundan dolayı DAİŞ’in barajı cansiperane sığındığını belirtti. Felat, bu operasyonlarını da en kısa sürede tamamlayacaklarını dile getirdi.