Suudi Arabistan Prenslerinden Velid bin Tallal, İsrail’in İran’ın nükleer tesislerini hedef alacak bir saldırıyı dünyadaki Sünnilerin destekleyeceğini iddia etti.

Dünyanın birçok bölgesinde aşırı mezhepçi gruplarca Şiilere yönelik katliamların düzenlendiği bir dönemde Velid bin Tallal, Bloomberg’den Jeffrey Goldberg’i de hayrete düşürdü.

Jeffrey Goldberg’e demeç veren ünlü iş adamı ve Suudi Prensi Velid bin Tallal, İran konusunda Obama yönetimine güvenilemeyeceğini söyledi. 

Parlamento seçimlerinin eşiğinde sıkıntıda olan Obama yönetiminin iki ay içerisinde propaganda ofisleri kurmak zorunda olduğunu belirten Velid Bin Tallal, Obama’nın bu yüzden de İran’la pazarlık peşinde olduğunu söyledi.

İran konusunda Obama yönetimine güvenilemeyeceğini belirten Suudi Prensi, “Biz de İsrailliler de Ortadoğu’daki tüm ülkeler de Amerika’nın İran’ın nükleer programıyla ilgili pazarlıklarından endişeliyiz” dedi ve İran’ın yaptırımlar sebebiyle müzakere masasına oturduğunu öne sürerek bu yaptırımların sürmesi gerektiğini ifade etti.

Yakındoğu Haber’e göre, kendisi de bir Yahudi olan Jeffrey Goldberg tarafından bile “dolaylı olarak Benyamin Netanyahu’dan bile daha Siyonist” diye nitelenen Suudi Prensi Velid Bin Tallal, İsrail’in İran’a saldırısının Arap dünyasında nasıl karşılanacağına ilişkin bir soruya da “Sünniler bundan çok hoşlanacaktır. Sünni Müslümanlar Şiilere çok karşıdır ve İran’a çok çok çok karşıdır” diye cevap verdi.