Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, İran’la ilişkileri kestiklerini belirtti ve Suudi Arabistan’da bulunan İranlı diplomatların 48 saat içinde ülkeden ayrılmasını istedi.

Tahran ve Riyad arasındaki gerilimin tırmanmasının ardından bir basın toplantısı düzenleyen Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil El Cubeyr, İran ile ilişkileri kesme kararı aldıklarını açıkladı.

"Suudi Arabistan, İran'ın ülke güvenliğini zayıflatmasına izin vermemeye kararlıdır" diyen Cubeyr ayrıca, Suudi Arabistan'daki tüm İranlı diplomatların 48 saat içinde ülkeyi terk etmek zorunda olduklarını söyledi.

Bu arada El Arabiya televizyonu, dün gerçekleştirilen saldırının ardından Tahran'dan tahliye edilen Suudi diplomatların Riyad'a dönmek üzere Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Dubai'ye geldiğini aktardı.


NELER OLMUŞTU?

Suudi Arabistan'ın aralarında Şii bir şeyhin de bulunduğu 47 kişiyi idam etmesinin ardından Suudi Arabistan'ın İran'daki elçilik binası yakılmış, İranlı siyasetçiler de Suudi yönetimini sert sözlerle kınamıştı.