İran, Suudi Arabistan'ın Yemen'in başkenti Sana'daki İran Büyükelçiliği'ni vurduğunu, bazı güvenlik görevlilerinin yaralandığını açıkladı.

Şii din adamı Minr el Minr'in idamının sonrasında Suudi Arabistan ile diplomatik ve ekonomik ilişkileri koparan İran, Suudi Arabistan savaş uçaklarının, Yemen'in başkenti Sana'daki büyükelçiliği vurduğunu açıkladı.

İran devlet kanalı IRIB'in haberine göre, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Cebir Ensari, "Suudi Arabistan’ın bu kasti hareketi diplomatik misyonları koruyan tüm uluslararası konvansiyonlara aykırı. Suudi Arabistan, elçilik binamızın hasarından ve bazı personellerimizin yaralanmasından sorumludur." ifadelerini kullandı. Ensari, saldırının ne zaman gerçekleştiğini ise belirtmedi.

Yemen’de Mart 2015’ten beri operasyon yapan ve Suudilerin başını çektiği koalisyondan yapılan açıklamada ise İran’ın iddiasının incelendiği ifade edildi. Jetlerin dün gece Husilerin füze rampalarını hedef alan operasyonlar düzenlediğini söyleyen koalisyon sözcüsü Ahmed Asseri, Husilerin elçilikler dahil olmak üzere pek çok sivil tesisi üs olarak kullandığına dikkat çekti.