Çocuklara kuklalar aracılığıyla bilgi vermesiyle bilinen çocuk programı Susam Sokağı’na otizmli bir kukla dahil ediliyor. Çocuklar için kukla programı Susam Sokağı’na otizmli bir kukla dahil oluyor. Susam Sokağı’nın gelecek hafta yayınlanacak bölümünde farkındalık yaratma amacıyla Julia adında, dört yaşında otizmli bir kukla oynatılacak.

2015 yılında çocuklarda otizmin farkındalığını yaratmak için özel bir kitap hazırlayan Susam Sokağı yaratıcıları, otizm ile mücadele eden Julia isimli karaktere ilk kez bu kitapta yer vermişti.

Julia adlı kuklaya hayat verecek olan Stacey Gordon’un da bu rolle kişisel bir bağı olduğu, kendisinin de otizmli bir oğlu bulunduğu belirtildi. Oğlu okulda ağladığına arkadaşlarının ondan korktuklarını söyleyen Gordon, “Oğlumun arkadaşları, onunla benzer davranışları televizyonda gördüklerinde okulda da ondan korkmayacaklardır” şeklinde konuştu.

Programda, çocuklarla tanıştırılacak olan otizmli karakterin kız seçilmesinin sebebi de erken yaşta teşhis edilen otizmli çocukların büyük bir bölümünün kızlar olması olarak açıklandı.

İlk olarak 1969 yılında ekrana gelen Susam Sokağı, uzun yıllardır her bölümde çocuklara kuklalar aracılığıyla sayısız alanda bilgi vermeye çalışmasıyla biliniyor.